Veilig en met een gerust hart op vakantie met uw caravan? Bereid uzelf dan goed voor tegen diefstal!

Voordat u op pad gaat met de caravan is het goed even stil te staan bij de caravan beveiliging. De beste manier om vakantieplezier te verzekeren is door te voorkomen dat er schade ontstaat. Een caravan is een gemakkelijk doelwit en daardoor ook een gewild doelwit, zeker op onbewaakte plaatsen. Diefstal komt helaas overal voor, ook op de stoep bij u thuis. Maar, u kunt het dieven en inbrekers natuurlijk wel extra moeilijk maken door uw caravan goed te beveiligen. In de regel hebben dieven haast, want hun grootste vijand is tijd. Een klus die te lang gaat duren, zal hen afschrikken. Met stevige beveiligingsmaterialen kunt u het risico van diefstal al aanzienlijk verminderen. Denkt u hierbij aan wielklemmen, hangsloten en onderbouwsloten. Caravan beveiliging is zodoende een must.

Beveiliging en sloten voor uw caravan:

Tips tegen diefstal:

Natuurlijk wilt u optimaal van uw caravan genieten. Naast wielklemmen en sloten ter beveiliging van uw caravan, kunt u diefstal eveneens voorkomen door een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. Hieronder geven we enkele tips:

- Plaats een goedgekeurde wielklem, slot of beide.
- Zet de caravan bij u thuis, indien mogelijk, strak tussen andere voertuigen in.
- Staat de caravan op de oprit, plaats de dissel dan naar uw garage of huis.
- Doe de gordijnen van de caravan dicht.
- Laat geen kostbare zaken in de caravan achter.
- Sluit tijdens uw vakantie deuren en ramen goed af.
- Vermijd afgelegen parkeerplaatsen.
- Houd altijd zicht op de caravan tijdens uw reis. Een caravan is gemakkelijk aan te haken. Gaat u onderweg pauzeren, verlies dan de caravan niet uit het oog.
- Beveilig de caravan ook op de camping met sloten, zodat u met een gerust hart een dagje op stap kunt gaan.

Advies of vragen?

Heeft u nog vragen over het beveiligen van uw caravan of heeft u graag advies? Neem dan contact op met de klantenservice van Masta Aanhangwagens. We helpen u graag verder zodat u met een gerust hart op vakantie kunt!