Aanhanger Buitenbanden

Uw aanhangwagen buitenband lekt of is kapot? Bij Masta Aanhangwagens vindt u een uitgebreid assortiment buitenbanden. Zoek aan de hand van de velg diameter, band breedte en band hoogte uw juiste maat buitenband. Let ook op het draagvermogen! Voor advies kunt u altijd terecht bij Masta Aanhangwagens.

56 producten

Filters
 • Positie
 • Product Naam
 • Prijs
Positie
 1. Buitenband 195/50R13 104N
  Waardering:
  100%
  € 102,23 € 84,49
 2. Buitenband 4.80/4.00-8 71M
  Waardering:
  90%
  € 30,15 € 24,92
 3. Buitenband 145R10 74N
  Waardering:
  100%
  € 69,94 € 57,80
60
 • 60
 • 120
 • 180
per pagina

In deze categorie vindt u al onze buitenbanden voor uw aanhanger, paardentrailer, caravan of boottrailer. Wij leveren uitsluitend nieuwe banden en geen remoulded banden. Daarnaast leveren we alleen A-merken, zoals Starco en GT-radial.

Voorraad

Buitenbanden hebben wij standaard niet op voorraad liggen (naast een enkele zeer gangbare maten). Dit is in verband met de DOT code van een buitenband. De DOT code geeft aan wanneer de band geproduceerd is. Buitenbanden worden dus in de meeste gevallen speciaal voor u besteld, zodat de productie van de band kort geleden is geweest en u zeker van een nieuwe band bent (en een daarbij behorende recente DOT-Code). De levertijd zal 2 tot 3 werkdagen zijn voor uw nieuwe buitenbanden.

Klantenservice

Twijfelt u over de juiste maat of zit uw maat buitenband niet in ons assortiment? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen u graag bij het vinden van de juiste buitenband voor uw aanhangwagen. Telefonisch bereikbaar op 0413-472893, en via de mail op info@masta.nl.

Juiste maat buitenband

Bij het bestellen van een nieuwe buitenband moet u letten op een aantal factoren. De velgdiameter in inches, band breedte, band hoogte, laadvermogen en snelheidsindex. Op uw te vervangen band vindt u deze maten terug.

Op onze handige kennispagina vindt u alle informatie benodigd tot het kiezen van de juiste buitenband.


Banden Blog berichten

 • Deuken in nieuwe banden?

  Heeft u nieuwe wielen of banden besteld en zitten er "deuken" in? Geen paniek, dit komt vaker voor en is volkomen normaal!
  Dit is wat ze noemen “side-dents” en komen voor doordat de karkas gordels in de band elkaar relatief ruim overlappen. Het ziet er misschien wat vreemd uit, maar doet technisch gezien geen enkele afbreuk aan de kwaliteit van de band en in principe verder dus geen enkel probleem.

  Hieronder een enkele voorbeelden van de zogenoemde side-dents.

  side dent band
  side dent nieuwe band

  Radiaal banden
  Bij radiaal banden zijn stalen koordlagen loodrecht op

  Lees meer »
 • Ply Rating Banden

  Banden zijn opgebouwd uit meerdere lagen. Zo heeft u natuurlijk de welbekende rubberen buitenlaag, maar het geraamte van een (lucht)band bestaat uit tot koorden gevlochten staaldraden of kunststofvezels ( polyester, nylon, rayon, staal of aramide).

  Voorheen werd het aantal lagen van het geraamte gebruikt om de sterkte van een band aan te geven. 1 Ply = 1 koordlaag (polyester / rayon).
  De Ply Rating is ontstaan omdat er tegenwoordig steeds meer verschillende materialen gebruikt worden (zoals aramide & polyamide). Deze zijn een stuk sterker dan de polyester/rayon lagen. Een Ply Rating van 6 wil zeggen dat een band net zo sterk is als een band met 6 polyester/rayon koordlagen, maar het is mogelijk dat deze slechts 2 of 3 (polyamide of aramide) lagen bevat.

  De Ply Rating kunt u altijd aflezen op uw band. Vaak staat dit vermeld als ply of PR. In sommige gevallen staat het ook vermeld als rating of ply-rating.

  Lees meer »
Verzending en Bezorging | Verzendkosten | Ruilen en Retourneren | Betaalmogelijkheden | Intracommunautaire levering | Informatie & Regelgeving | Over ons | Blog
Voorwaarden - Privacy Policy - Disclaimer
© 1983 - 2022 Masta Aanhangwagens VOF. Alle rechten voorbehouden.