Buitenbanden

Buitenbanden

In deze categorie vindt u al onze buitenbanden. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste band. Om het gemakkelijk te maken onderstaand een uitleg over welke maatvoeringen u tegen kunt komen en hoe u deze kunt aflezen of kunt meten bij uw huidige band.

Wij leveren uitsluitend nieuwe banden en geen remoulded banden. Wij leveren A-merken, zoals Starco en GT-radial.

Notatie en aflezen van de maatvoering

De maten van een buitenband staan op de zijkant van de band. Echter is het aflezen daarvan niet altijd zo eenvoudig. Wij gebruiken in onze titels de weergave die u tevens op uw band aan kunt treffen. Aan de hand van de titels van onze producten zullen wij u uitleggen welke maten en notaties u tegen kunt komen en waar u deze kunt aflezen. De maten in de titels zijn tevens de maten die van belang zijn bij het kiezen van de correcte buitenband. In de omschrijving van alle buitenbanden zijn uitgebreidere specificaties zichtbaar, deze zijn ter informatie en niet altijd noodzakelijk voor het vinden van de juiste band. Onderstaand ziet u als eerste een voorbeeld titel en direct opvolgend de uitleg.

Voorbeeld titel: Buitenband 140/70R13 86N

Bandbreedte
De breedte van de band wordt in dit voorbeeld weergegeven in millimeters. In dit geval 140mm. Dit kan tevens weergegeven worden in inches. Dit ziet u snel doordat het getal dan kleiner is dan 100. 

Bandhoogte
De bandhoogte wordt in de meeste gevallen weergegeven in procenten. Het gaat dan om de verhouding bandbreedte/bandhoogte. In dit voorbeeld is de bandhoogte 70% van de bandbreedte. Dit kan tevens weergegeven worden in inches. Dit ziet u snel doordat het getal dan kleiner dan 25 is. Wanneer er geen bandhoogte is weergegeven is dit een standaardhoogte.

Bandhoogte vindt u direct na de bandbreedte (indien niet weergegeven volgt er geen / of x tegen na de bandbreedte).

Soort band
Er zijn twee soorten banden. Namelijk de radiaalband en de diagonaalband. Genoteerd als “R”, radiaalband, en “B”, diagonaalband. 

De R of B staat direct na de bandhoogte weergegeven op de band.

Draagvermogen of loadindex
Dit getal geeft aan wat het draagvermogen per band is. In dit voorbeeld is het index getal 86. In de linkerkolom kunt u snel zien dat het bijbehorende draagvermogen 530 kg per band is. 
Achter het draagvermogen staat altijd een letter, dit is de speedindex.

Snelheidsindex of speedindex
De laatste letter in dit voorbeeld, de N. In de linkerkolom ziet u welke maximale snelheid hoort bij de letter. Bij de letter N hoort een maximum snelheid van 140 km/u. 

Cargo uitvoering
In sommige gevallen vindt u achter de velgdiameter aan C. Dit houdt in dat deze band op velg extra draagvermogen heeft.
Indien aanwezig vindt u de C van cargo uitvoering op de band.

Op onze handige kennispagina is ook een voorbeeld met afbeelding te zien!

Voorraad

Buitenbanden hebben wij standaard niet op voorraad liggen, in verband met de DOT code van een band. De DOT code geeft aan wanneer de band geproduceerd is. Deze zullen altijd speciaal voor u worden besteld, zodat de productie van de band kort geleden is geweest en u zeker van een nieuwe band bent. De levertijd zal 2 tot 3 werkdagen zijn.

Klantenservice

Onze klantenservice staat voor u klaar voor u. Twijfel niet en neem gerust contact op als u hulp nodig heeft bij het vinden van de juiste band op velg. Wij zijn telefonisch bereikbaar, 0413-472893, en via de mail, info@masta.nl.

56 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

56 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren