Aanhanger Achteruitrijverlichting

Achteruitrijverlichting nodig voor uw aanhangwagen? Masta Aanhangwagens heeft een ruim assortiment achteruitrijverlichting. Vanaf 2011 verplicht voor alle nieuwe kentekenplichtige aanhangwagens. Voor vragen kunt u terecht bij onze klantenservice.


In ons assortiment hebben wij diverse achteruitrijlichten om uw aanhangwagen, caravan, boottrailer, tinyhouse of fietsaanhanger zo goed mogelijk zichtbaar te maken bij het achteruit zetten van uw aanhangwagen. In het assortiment vindt u achteruitrijverlichting in diverse prijscategoriën en verschillende modellen. U kunt kiezen voor een totaal achterlicht waar het achteruitrijlicht in geímplementeerd is of voor een los achteruitrijlicht. Laatst genoemde vindt u in deze categorie.

Wettelijke verplichting

Vanaf juli 2011 is het wettelijk verplicht dat alle nieuwe kentekenplichtige aanhangwagens voorzien zijn van achteruitrijverlichting.

Aanhangwagens tot zes meter lengte zijn verplicht één achteruitrijlamp te voeren, een tweede mag. Aanhangers met een lengte van meer dan zes meter dienen twee achteruitrijlampen te voeren en mogen er zelfs vier voeren. Om deze verlichting te laten werken is een 13-polige stekker van belang. Het trekkend voertuig moet tevens voorzien zijn van een 13-polige aansluiting, want bij gebruik van een koppelstuk wordt de achteruitrijverlichting uitgeschakeld.

Ter verduidelijking, aanhangwagens die voor juli 2011 zijn aangekocht hoeven niet met terugwerkende kracht te voldoen aan bovenstaande regel. Dit geld enkel voor aanhangwagens vanaf die datum.

Waar op letten bij de aanschaf van achteruitrijverlichting

Van belang bij het zoeken van iedere lamp is natuurlijk het model en de afmetingen. Wanneer u een lamp vervangt en u wilt exact hetzelfde model, maar u kunt het niet vinden, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij kijken graag voor u of we het gewenste model kunnen leveren of een goed alternatief kunnen aanbieden.

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een compleet ander model, omdat u dit mooi vindt of door de vernieuwde technieken. Zo kunt u kijken naar de steeds populairder wordende LED verlichting die diverse voordelen heeft ten opzichte van de traditionele lichtbron. Voordelen zijn bijvoorbeeld, meer branduren, minder kans op het kapot springen van lampen en ledverlichting wordt vele malen minder warm dan traditionele verlichting. Ook kunt u kiezen voor een krachtigere lamp, waardoor u meer licht heeft tijdens het achteruitrijden. Vooral handig als het donker is en u ziet weinig achter de aanhangwagen.

Klantenservice

Twijfelt u over uw wettelijke verplichtingen of heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste verlichting, neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder met de juiste achteruitrijlamp!


Achteruitrijverlichting Aanhanger
Verzending en Bezorging | Verzendkosten | Ruilen en Retourneren | Betaalmogelijkheden | Intracommunautaire levering | Informatie & Regelgeving | Over ons | Blog
Voorwaarden - Privacy Policy - Disclaimer
© 1983 - 2023 Masta Aanhangwagens VOF. Alle rechten voorbehouden.