Ongeremde Aanhanger Assen

Uw ongeremde aanhanger as vervangen? Masta Aanhangwagens heeft een uitgebreid assoritment aan ongeremde aanhangwagen assen. Zo vindt u assen van de merken AL-KO en Knott. Voor vragen en advies kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice!

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Op deze pagina kunt u ongeremde aanhangwagen assen vinden van de merken Alko en Knott. Wanneer u een bestaande as wilt vervangen, zoek dan in eerste instantie naar het merk van de bestaande as. U kunt dan kiezen welk draagvermogen u wenst. Nadat u de aanhangwagen as van het juiste merk en gewicht heeft geselecteerd kunt u kiezen uit diverse breedte maten. Hierbij zijn de pad- en flensmaten van belang. Naast de bekende assen, waarbij u kiest voor een bepaalde padmaat hebben wij ook de Flexi as in ons assortiment. Dit is een as met een draagvermogen van 850 kg die gemonteerd kan worden onder aanhangwagens met padafstand van 900 tot 1400 mm.

Pad / Flens afstand

In naamgeving van de assen vindt u deze maten terug:
A = Pad afstand B = Flens afstand

Padafstand
Het is belangrijk om te kijken naar de padmaat van de as. Dit is de afstand tussen de boutgaten, waarmee de as aan het frame is gemonteerd. Deze afstand wordt gemeten van hart tot hart, uitgedrukt in mm. Wanneer je een as met pad 1150 hebt betekent dit dat de bevestigingsbouten op een afstand van 1150mm (115cm) uit elkaar zitten. Klopt deze maat niet, zal de as niet passen aan het chassis.

Flensafstand
Naast de padmaat is tevens de flensmaat van groot belang. Dit is de afstand van het aanlegvlak. Het aanlegvlak is de plaats waar de velg tegen de as aan gemonteerd is, van de ene kant naar de andere kant. Dit wordt wederom uitgedrukt in mm. Wanneer u een as met flensmaat 1350 hebt wil dit dus zeggen dat de afstand van aanlegvlak naar aanlegvlak 1350 mm bedraagt. Daarnaast wordt altijd het aantal gaten vernoemd. Dit staat voor het aantal gaten dat er in de velg zit, oftewel hoeveel bevestigingsbouten er in de velg gaan.