2019 Eindejaars Actie! Op elke Hulco aanhangwagen besteld in 2019 krijgt u gratis een DoubleLock onderbouwslot gemonteerd! *Geldig t/m 31/12/2019

Rangeersysteem

AL-KO Rangeersysteem

Wie zijn caravan of trailer op de juiste plek wil zetten, moet beschikken over uitstekende stuurvaardigheden, sterke helpers of natuurlijk het AL-KO Mammut-rangeersysteem. Met het volautomaat Mammut systeem kunt u namelijk uw caravan of trailer tot op de centimeter nauwkeurig op zijn plek zetten.

Joystick

AL-KO Mammut is het enige rangeersysteem met joystick-bediening. Met het zeer gebruiksvriendelijke softstart/softstop systeem kunt u zonder schokken of onderbreking uw caravan of trailer bewegen naar uw gewenste plek. Bij het loslaten van de joystick kom de caravan onmiddelijk tot stilstand en worden de wielen geblokkeerd. Daarnaast is uw caravan of trailer volledig 360° graden te besturen en draaien.

Krachtige aandrijving

Elke aandrijfunit bezit twee elektromotoren voor de aandrijving van uw caravan wielen. Één motor is verantwoordelijk voor het aandrijven van de wielen met behulp van de aandrijfrollen. De andere motor is verantwoordelijk voor het aandrukken van de aandrijfrollen tegen de banden. De krachtige werking brengt u caravan of trailer niet alleen op vlak terrein in beweging, maar op ook hellingen tot wel 28%. Daarnaast is de aandrijving krachtig genoeg om obstakels tot wel 4 cm hoog te overwinnen (waarden voor een caravan met enkele as). Dankzij de massieve aluminium behuizing is uw Mammut systeem goed beschermt tegen invloeden van buitenaf (beschermklasse IP65).

Bevestiging AL-KO chassis

Een AL-KO chassis met een ingestanste 'M' in de chassisbalken (enkelassers vanaf bouwjaar 2010) is standaard voorzien van montagegaten voor het Mammut systeem. Hierdoor neemt de voor stabiliteit noodzakelijke dwarsbalk geen ruimte in onder het chassis. Wat betekent dat uw bodemvrijheid volledig behouden blijft. Dit kan schade aan uw rangeersysteem voorkomen.

Enkelas of Tandemas Caravan

U heeft keuze uit een aantal modellen, we gaan u helpen aan de juiste keuze. De eerste keuze die u vanzelfsprekend zult moeten maken is of u een rangeersysteem zoekt voor een caravan met enkele of dubbele as.

 

Klantenservice

Komt u er niet uit, twijfelt u of wilt u graag deskundig advies over het AL-KO Mammut rangeersysteem? Neem dan contact op met onze klantenservice! Wij helpen u graag met al uw vragen over de juiste keuze, montage, levertijd en gebruik van het rangeersysteem.