Gasveren

Gasveer nodig voor uw aanhanger of voor een andere toepassing? Masta Aanhangwagens heeft een uitgebreid assortiment gasveren. Stel zelf uw gewenste gasveer samen of zoek op het nummer van uw huidige gasveer. De meeste gasveren worden speciaal voor u besteld en gemaakt.

Producten 1-60 van 68

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Gasveer 10/22mm M8
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 26,44 € 21,85
 2. Gasveer 14/28mm M8
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 30,24 € 24,99

Producten 1-60 van 68

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Als aanhangwagenspecialist beschikken wij eveneens over een breed assortiment aan gasveren. Gasveren zorgen voor het drukken, zakken en heffen van scharnierende delen, zonder dat daarbij gebruikt gemaakt wordt van een externe energiebron. Ze worden veel gebruikt voor achterkleppen, zijkleppen en andere uitklappende delen van trailers en marktwagens. Daarnaast worden gasveren nog voor talloze andere doeleinden gebruikt.

Maatvoering Gasveer

De gasveren in onze webshop zijn op maat gesorteerd. Ten eerste dient u een keuze te maken in het type bouwserie van de gasveer. Deze geeft simpelweg de dikte van de gasveer aan (zuiger/cilinder). Ook de draadmaat van de uitgaande schroefdraad kan direct worden gekozen. Vervolgens kunt u bij de juiste bouwserie uw gewenste lengte (zonder schroefdraad), kracht en bevestigingsstukken kiezen. Aan de hand van bovenstaande afbeelding zijn de onderdelen te meten.

 • Bouwserie (Ø mm): Diameter van de zuigerstang/cilinder in millimeters (8/18, 10/22, 14/28)
 • Draadmaat: Schroefdraad M8 of M10 aan de uiteinden van de gasveer (M8 of M10)
 • Lengte / Slag (mm): Hier selecteert u de lengte van de gasveren zonder de draadeinden in millimeters.*
 • Kracht (N): De kracht die de gasveer moet zijn in Newton.

* Mocht de juiste lengte van uw gasveer er niet tussen staan, kunnen andere bevestigingsstukken ervoor zorgen dat de juiste hart op hart maat gecreëerd wordt. Deze zijn namelijk in verschillende lengtes te verkrijgen.

Bevestigingspunten gasveer

De gasveer is aan beide uiteinden voorzien van een schroefdraad (M8 of M10). Hiervoor zijn verschillende bevestigingen in verschillende maten mogelijk, namelijk:

M8 M10
 Oog L=16 / 19 / 20 / 25 / 30mm Ø=8,1mm       Oog L=27mm Ø=8,1 / 10,1mm
 Kogelgewricht L=19 / 22 / 25 / 30mm Ø=8,1mm    Kogelgewricht L=35mm
 Gaffel L=32 / 48mm Ø=8,1mm    Gaffel L=40 / 60mm Ø=10mm

 

Voorraad en levertijd

Alle bestelde gasveren worden speciaal voor u gemaakt. Een aantal doorgaande maten hebben we voorradig hangen, en deze worden de volgende dag geleverd, maar de meeste gasveren worden speciaal voor u geproduceerd. Dit wil zeggen dat u daarom rekening moet houden met een levertijd van ongeveer 2 à 3 werkdagen.

Klantenservice

Mocht het onverhoopt zo zijn dat de gewenste gasveer er niet tussen staat, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij kunnen alle mogelijke maten en krachten leveren en helpen u graag bij het vinden van de juiste gasveer.