Lading bevestiging

Bij het gebruik van een aanhangwagen is het essentieel om de lading goed vast te zetten. Op deze pagina kunt u daar diverse mogelijkheden voor vinden! Denk hierbij aan spanbanden, afdekzeilen en spanrubbers. Voor aanhangernetten hebben we een losse categorie.

34 producten

Filters
 • Positie
 • Product Naam
 • Prijs
Positie
 1. Anssems Vlakzeilen diverse maten
  Waardering:
  80%

  Vanaf € 145,20 € 120,00

 2. Anssems Spanbanden set Autotransporter
  Waardering:
  40%
  € 193,60 € 160,00
60
 • 60
 • 120
 • 180
per pagina

Lading vastzetten met een ladingnet

Sinds 1 januari 2007 is het volgens de wet verplicht uw lading altijd deugdelijk te bevestigen. Het is natuurlijk erg afhankelijk van uw lading of u het beste kunt kiezen voor een ladingnet, gaasdoek, vlakzeil of toch spanbanden. Bij losse lading is het verplicht een aanhangernet, gaasdoek of een vlakzeil te gebruiken, aangezien losse lading niet te bevestigen is met spanbanden. Een aantal voorbeelden van losse lading zijn: tuinafval, stenen, puin, brandhout en zand. Er zijn natuurlijk nog legio andere voorbeelden te bedenken. Wij verkopen we alleen bevestigingsmateriaal van de hoogste kwaliteit, om de veiligheid van weggebruikers en van uw lading te waarborgen.

Spanbanden

Spanbanden zijn het meest gebruikt bij het bevestigen van verschillende ladingen op aanhangwagens. Dit vanwege de spanning die gemakkelijk op een spanband gezet kan worden m.b.v de handige ratels die aan de spanbanden zitten. Veel gebruikt bijvoorbeeld om lengtes ijzer vast te zetten, stalen balken, complete auto’s of andere voertuigen.

Aanhangernet

Gebruik een aanhanger net wanneer u losse lading op de aanhangwagen heeft liggen die u gaat vervoeren. Een aanhanger net is verplicht bij het vervoer van losse lading. Het ladingnet is veruit het meest gebruikt voor bijvoorbeeld dozen, puin, papier, snoeiafval en andere huishoudelijke klussen. Moet u als hovenier bijvoorbeeld vaak snoeiafval vervoeren, dan kan een gaasdoek in sommige gevallen prettiger werken, omdat taken hier niet in blijven hangen. Een van de voordelen van een net is dat het erg flexibel is en daardoor ook makkelijk om uitstekende delen te spannen is. Door de elastiek in de rand is het net eenvoudig aan de bindhaken van de aanhangwagen te bevestigen.

Wij adviseren altijd een net te pakken dat wat groter is dan de bak afmetingen van uw aanhanger, zodat de lading altijd volledig afgedekt kan worden ook als er wat hoger dan de borden geladen is.

Wij verkopen alleen netten van AL-KO, deze zijn van superieure Duitse kwaliteit en gemaakt van sterk materiaal. De mazen zijn aan elkaar geweven, in plaats van geknoopt. Daarnaast zit er door de rand een stevig koord en een elastiek. Dit net is daarmee geschikt voor intensief gebruik, tegen een toch zeer scherpe prijs!

Gaasdoek

Een gaasdoek is ideaal voor bijvoorbeeld zand, grind, puin of houtsnippers. Een gaasdoek is zeer geschikt om de lading af te schermen voor sterke wind, maar is niet waterdicht. Onze gaasdoeken komen van AL-KO en zeer van uitstekende kwaliteit. Wij raden deze gaasdoeken aan voor bijvoorbeeld aannemers en hoveniers.

Vlakzeil

Een goed vlakzeil zorgt ervoor dat u geen lading verliest tijdens het rijden. Een vlakzeil is vooral ook ideaal voor het water en wind dicht afschermen van uw lading. Het beste is een vlakzeil te bestellen die bij uw merk en type aanhangwagen hoort, zodat de passing precies goed is.

Verzending en Bezorging | Verzendkosten | Ruilen en Retourneren | Betaalmogelijkheden | Intracommunautaire levering | Informatie & Regelgeving | Over ons | Blog
Voorwaarden - Privacy Policy - Disclaimer
© 1983 - 2023 Masta Aanhangwagens VOF. Alle rechten voorbehouden.