Aanhanger Onderhoud & Reparatie

Masta is al sinds 1983 specialist in aanhangwagens en het bijbehorende onderhoud. Centraal gelegen tussen Eindhoven en Den Bosch met een uitstekende bereikbaarheid via de A50. U kunt contact opnemen met Masta Aanhangwagens om een afspraak te maken voor een onderhoudsbeurt van uw aanhangwagen.

Afspraak maken voor onderhoud:

question-mark-circle
Beschrijf het type aanhangwagen. Denk hierbij aan een enkelasser, tandemasser, autoambulance, caravan, etc. Daarnaast is het relevant om te vermelden of het om een geremde- of ongeremde aanhangwagen gaat.
question-mark-circle
Geef hier aan waar onze monteurs op moeten letten bij het inplannen van de afspraak. Gaat u voor een BOVAG onderhoudsbeurt? Wellicht wilt u alleen de verlichting laten controleren of moeten de remmen opnieuw afgesteld worden?

BOVAG Onderhoudsbeurt
Bij een BOVAG Onderhoudsbeurt wordt uw aanhangwagen op meer dan vijftig punten gecheckt door één van onze gecertificeerde keurmeesters. Hierbij wordt gekeken of de aanhangwagen nog voldoet aan de wettelijk eisen.

De kosten voor een Bovag onderhoudsbeurt zijn als volgt:
Enkelasser: € 150 excl. BTW
Tandemasser: € 225 excl. BTW
Tridemasser: € 250 excl. BTW

De volgende onderdelen worden uitgebreid onderzocht bij een BOVAG onderhoudsbeurt:

 • Remsysteem
 • Assen
 • Chassis
 • Banden
 • Opbouw componenten
 • Vloer
 • Verlichting

Na de onderhoudsbeurt ontvangt u een keuringsrapport en zal de monteur contact met u opnemen over eventuele reparaties. Onderdelen gebruikt bij reparaties worden voor de scherpe website prijs in rekening gebracht en de montagekosten komen op €74,- excl. BTW per uur.

Controles
Tegenwoordig controleert de politie steeds meer op het gebruik van aanhangwagens. Er worden jaarlijks duizenden boetes uitgedeeld voor technische mankementen, die gemakkelijk voorkomen konden worden door een BOVAG Onderhoudsbeurt. Hierbij kunt u denken aan:

 • Versleten- of te oude banden
 • Verkeerd gebruiken van de breekkabel (geen hulpkoppeling)
 • Versleten remmen
 • Defecte verlichting
 • Versleten koppeling
 • Versleten wiellagers

Achterstallig onderhoud kan dus wel degelijk problemen opleveren. Voorkom deze problemen en stel het onderhoud aan uw aanhangwagen niet langer uit!


BOVAG onderhoudsbeurt

Werkplaats
In onze werkplaats worden al ruim 40 jaar aanhangwagens verbouwd, gerepareerd en onderhouden door experts in het vak. Door al deze ervaring zijn onze monteurs op de hoogte van de huidige wetgeving, ontwikkelingen, innovaties (plus de mogelijkheden) en diversiteit aan producten op het gebied van aanhangwagens, caravans, trailers en boottrailers. Vandaar dat Masta Aanhangwagens bekend staat als vertrouwd adres en om de hoge kwaliteit.

Goed onderhoud verlengt de levensduur van een aanhangwagen. Daarnaast zorgt een goed onderhouden aanhangwagen voor een optimale veiligheid en komen werkzaamheden niet stil te staan door gebreken. Vandaar dat wij een jaarlijkse BOVAG onderhoudsbeurt van uw aanhangwagen, caravan of trailer adviseren.

Onze werkplaats is voorzien van maar liefst 3 bruggen, waarvan één brug geschikt is voor alle maten aanhangwagens. Zelfs grote marktwagens en schamelwagens kunnen hierop omhoog gezet worden. Dit maakt de mogelijkheid tot het verrichten van onderhoud aan alle aanhangwagens erg gemakkelijk. Door het zeer uitgebreide gereedschap assortiment kunnen bijna alle werkzaamheden in onze werkplaats worden verricht.

jaarlijks onderhoud aanhanger


Masta maatwerk loofrekken

Maatwerk

Naast onderhoud, reparatie en een BOVAG keuring is het ook mogelijk om maatwerk te laten verrichten door Masta Aanhangwagens. Onze monteurs zijn zeer kundig en denken samen met u mee naar een passende oplossing. Denk bij maatwerk bijvoorbeeld aan extra versteviging van uw aanhangwagen of paardentrailer, aangepaste borden, monteren van accessoires, op maat gemaakt plaatwerk, maatwerk dakdragers of een slot op uw rijplatenklep. Dit zijn maar een enkele voorbeelden. Zo ziet u hiernaast bijvoorbeeld een maatwerk klus van loofrekken. De loofrekken zijn volledig door onze monteurs gefabriceerd en gemonteerd. Exact op maat van de wagen en naar de wensen van de klant. Zo proberen we elke klant met wensen en/of problemen te helpen, zodat deze verder kan met zijn of haar werkzaamheden. Voor een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen met de klantenservice van Masta Aanhangwagens.


Blog berichten werkplaats:

 • Werkplaats: Volledige revisie schamelwagen

  Schamelwagen uit 1994 volledig gereviseerd!

  Een mooi project uit de werkplaats van Masta Aanhangwagens. Onze klant had reeds een schamelwagen uit 1994 overgenomen en was van plan om deze intensief te gaan gebruiken. De wagen was versleten: remwerk defect, kromme dissel, defecte verlichting, plaatmateriaal versleten en nog talloze kleine kwaaltjes. De trailer mocht in zijn geheel een flinke opknapbeurt krijgen.

  Schamel aanhangwagens:
  Per november 2014 worden er geen nieuwe schamelwagens (met draaikrans) meer goedgekeurd in Nederland en Europa met het oude mechanische remsysteem. De schamelwagens die voor deze tijd zijn goedgekeurd mogen gewoon blijven rijden. Reviseren is de enige optie om een schamelwagen zo goed als nieuw te krijgen.

  Schamelwagen voor revisie:

  Lees meer »

 • Maatwerk: Actieraam aanhangwagen

  Maatwerk actieraam aanhangwagen geleverd

  Bij Masta Aanhangwagens kunt u natuurlijk ook terecht voor maatwerk! Zo hebben we reeds deze aanhangwagen geleverd speciaal voor een uitklapbaar actieframe. Te gebruiken met of zonder borden, inclusief sterke steunpoot zodat de aanhangwagen netjes op zijn plek blijft staan, ook bij zware wind! Tevens voorzien van een accu, het bord kan hier weken op branden. Het actieraam is uitgerust met een 7-polige stekker, die zowel op de auto als de accu aangesloten kan worden.

  Lees meer »
loader
Bezig met laden...