Blog

  1. IP-Codering

    IP-Codering

    De IP-classificatie (International Protection Rating, ook soms Ingress Protection) is een methode waarmee de beschermingsgraad van behuizingen en of andere objecten wordt aangegeven. De IP-waarde geeft aan hoe goed het materiaal bestand is tegen binnendringen van water, voorwerpen, stof en hoe deze mechanisch bestendig is.

    De IP-classificatie wordt aangegeven door twee cijfers en een eventuele aanvulling van een letter. Cijfer 1 staat voor de bescherming tegen het binnendringen van voorwerpen

    Lees meer »
  2. Tips voor het achteruit rijden met een aanhanger

    Achteruit rijden met een aanhanger kan een uitdagende taak zijn, vooral als je er niet veel ervaring mee hebt. Hier zijn enkele handige tips en technieken om je op weg te helpen.

    Voorbereiding is alles

    Voordat je begint met achteruit rijden, is het belangrijk om een goede voorbereiding te treffen. Zorg ervoor dat je een duidelijk beeld hebt van de omgeving en voldoende ruimte hebt om te manoeuvreren. Controleer ook of de aanhanger correct is aangekoppeld en dat de verlichting goed werkt.

    Basisprincipes van achteruit rijden

      1. Gebruik van de Spiegels: Bij het achteruit rijden moet je vertrouwen op je spiegels. Stel ze zo in dat je de zijkanten van de aanhanger goed kunt zien. Dit helpt je om beter te beoordelen hoe de aanhanger beweegt.

      2. Langzaam en Gelijkmatig: Het is cruciaal om langzaam en gelijkmatig te rijden. Dit geeft je meer

    Lees meer »
  3. Welk rijbewijs heb je nodig om met welke aanhanger te rijden?

    Wanneer heb je genoeg aan een B-rijbewijs en wanneer is een E achter B-rijbewijs nodig? Welk rijbewijs heb je nodig voor welke aanhanger?

    Om met een aanhanger op de openbare weg te rijden, heb je een rijbewijs B, BE of B+ (ook wel code 96 genoemd) nodig. Het specifieke rijbewijs dat vereist is, hangt af van de combinatie van het trekkend voertuig en de aanhanger.

    Met welke aanhanger mag je rijden met een B-rijbewijs?

    Als je alleen een B-rijbewijs hebt, mag je:

     - Een aanhanger trekken met een maximaal toegestaan gewicht van 750 kg (leeg gewicht van de aanhanger + laadvermogen).

     - Een aanhanger trekken die meer weegt dan 750 kg, op voorwaarde dat het totale gewicht van de auto en de aanhanger samen niet boven de 3500 kg komt. Hierbij wordt gekeken naar het leeg gewicht + het bruto laadvermogen. Het gaat dus om het toegestane maximum laadvermogen, ongeacht of je daadwerkelijk minder lading vervoert en daardoor onder de 3500 kg blijft.

    Lees meer »
  4. Verkoopcijfers aanhangwagens vanaf 2015

    Lees meer »
  5. Wat is een oplooprem?

    - Aanhangwagens boven een totaalgewicht van 750 kg zijn uitgevoerd met een oplooprem.
    - De oplooprem van een (geremde) aanhangwagen remt actief de wielen van de aanhangwagen als het trekkende voertuig remt.
    - Zorg dat de oplooprem altijd goed functioneert. Test de oplooprem van uw aanhangwagen dus regelmatig.

    Lees meer »
  6. IP67 Codering

    IP-Codering IP67

    Als een product of achterlicht een IP67 classificering heeft betekent dit dat het "stofdicht" en "waterdicht" is.
    De 6 geeft namelijk aan dat hij volledig beschermd is tegen stofdeeltjes. De 7 geeft aan het hij beschermd is tegen korte perioden van onderdompeling in water.

    IP67 Betekenis
    6: Volledige bescherming tegen stofdeeltjes
    7: Bescherming tegen tijdelijk onderdompelen in water. Tot 1 meter diepte.

     

    IP67: Ideaal voor uw boottrailer

    Op zoekt naar achterlichten waarmee u zorgeloos uw boot uit of in het water kunt laten? Dan raden we aan om achterlichten met (minstens)

    Lees meer »
  7. Veilig op vakantie met goede caravan banden!

    Op vakantie met uw caravan? Controleer je banden!

    Heerlijk, vakantie! Maar denk voordat u op weg gaat met de caravan ook even aan de caravan band. Een klapband kan de vakantiesfeer behoorlijk verpesten. Bovendien brengt een slecht onderhouden band de veiligheid in gevaar, zowel die van uzelf en de andere inzittenden als die van de overige weggebruikers. Vergeet daarom nooit om vooraf uw caravanbanden te checken. 

    Controleer uw band op de volgende punten voordat u vertrekt:

    - Heeft de band nog voldoende profiel?
    De wettelijke minimale profieldiepte voor caravanbanden is 1,6mm.
    Wij geven als advies om uw banden bij een profieldiepte van 2mm al te vervangen.

    - Heeft de band de juiste bandenspanning?
    Een band met een te lage bandenspanning is gevoeliger voor beschadigingen, scheuren of een klapband. Kijk daarom voordat uw vertrekt op uw buitenband wat de

    Lees meer »
  8. Caravan verlichting; een wettelijke verplichting

    Caravan verlichting; een wettelijke verplichting

    Aanhanger- en caravan verlichting is wettelijk verplicht in Nederland en moet tevens aan een aantal eisen voldoen. Wanneer u een nieuwe caravan koopt, levert de fabrikant deze zo af, dat aan alle gestelde verlichtingseisen wordt voldaan. Daarna bent u er als eigenaar verantwoordelijk voor dat alles ook goed blijft werken. Storingen worden in de regel veroorzaakt door corrosie op de contacten van de verlichting of door een slechte massa verbinding.

    Tijdens de periode van winterstalling kan er enige corrosie op de contacten ontstaan door vochtinwerking, waardoor de caravan verlichting niet meer naar behoren werkt. Houd hier rekening mee wanneer u de caravan in het voorjaar uit de stalling haalt. Een ander probleem kan zijn dat de verbinding tussen de caravan en de auto het probleem geeft, bijvoorbeeld door een verkeerde stroomaansluiting of een beschadigde stroomkabel. Veelal zijn dit kleine storingen die u als caravaneigenaar

    Lees meer »
  9. Caravan beveiliging; veilig op vakantie!

    Veilig en met een gerust hart op vakantie met uw caravan? Bereid uzelf dan goed voor tegen diefstal!

    Voordat u op pad gaat met de caravan is het goed even stil te staan bij de caravan beveiliging. De beste manier om vakantieplezier te verzekeren is door te voorkomen dat er schade ontstaat. Een caravan is een gemakkelijk doelwit en daardoor ook een gewild doelwit, zeker op onbewaakte plaatsen. Diefstal komt helaas overal voor, ook op de stoep bij u thuis. Maar, u kunt het dieven en inbrekers natuurlijk wel extra moeilijk maken door uw caravan goed te beveiligen. In de regel hebben dieven haast, want hun grootste vijand is tijd. Een klus die te lang gaat duren, zal hen afschrikken. Met stevige beveiligingsmaterialen kunt u het risico van diefstal al aanzienlijk verminderen. Denkt u hierbij aan wielklemmen, hangsloten en onderbouwsloten. Caravan beveiliging is zodoende een must.

    Lees meer »
  10. Loofrekken, wel of niet doen?

    Voordelen nadelen loofrekken aanhanger

    Aanhangwagens met loofrekken zijn ontworpen voor het vervoeren van grote volume's lading. Denk hierbij aan bladeren, takken en ander tuinafval. 

    Het mooie weer komt eraan en wellicht gaat u binnenkort uw tuin flink aanpakken. Is een aanhangwagen met loofrekken dan een must?
    We zetten graag de voor- en nadelen voor u op een rijtje.

    Voordelen:

    1. Efficiënte ruimte
    Een aanhangwagen uitgerust met loofrekken bied enorm veel ruimte om uw lading mee te vervoeren. Hierdoor kunt u uw lading goed georganiseerd vervoeren. De rekken maken het makkelijk om bijvoorbeeld takken of bladeren te stapelen en vast te zetten, zodat ze tijdens het rijden niet los raken. Dit scheelt u al snel enkele ritjes naar de stort!

    2. Veiligheid
    De loofreken zorgen ervoor dat u uw lading veilig kunt vervoeren, ook grotere en zwaardere ladingen. Losse takken of bladeren worden door de rekken tegengehouden en belanden hierdoor

    Lees meer »
loader
Bezig met laden...