Op 26 mei (Hemelvaartsdag) gesloten!

Blog

 1. Winnaar van de Huurtopper 2021 Awards van Huren.nl!

  Masta Aanhangwagens wint de Huurtopper 2021 Awards van Huren.nl!

  Masta Aanhangwagens wint de "Huurtopper 2021 Awards" van Huren.nl en mag zich het komende jaar "Het beste verhuurbedrijf van Nederland" noemen.

  Namens team Masta wil ik al onze klanten bedanken voor het achterlaten van een review op Huren.nl. Dankzij jullie hulp hebben we dit jaar wederom de prijs in ontvangst mogen nemen! Voor de 3e keer op nummer 1 in 4 jaar tijd. Daar zijn we bijzonder trots op!

  De reviews zijn natuurlijk mooi voor de Huurtopper Awards, maar ze dragen ook echt bij aan het verbeteren van ons verhuurproces. Positieve en negatieve reviews laten ons duidelijk zien waar onze klanten waarde aan hechten en wat wellicht verbeterd kan worden. Met deze informatie proberen we u als klant nog beter van dienst te zijn.

  De "Huurtopper Award" is een jaarlijks terugkerende verkiezing van Huren.nl om het beste verhuur binnen Nederland te vinden en te eren.

  Bekijk al onze beoordelingen via deze link: https://www.huren.nl/m2719/masta-aanhangwagens

  Nogmaals bedankt namens team Masta Aanhangwagens!

  Lees meer »
 2. Plateauwagen koopgids 2022

  Hoe vindt u de juiste plateauwagen voor uw klus?

  Plateauwagens zijn de meest veelzijdige aanhangwagens en zijn om die reden geliefd bij zowel particuliere gebruikers als bij bedrijven. Geen wonder dat vrijwel alle aanhangwagen fabrikanten het assortiment plateauwagens behoorlijk hebben uitgebreid. Wat is nou belangrijk om op te letten bij de aanschaf van een nieuwe plateauwagen? Wat zijn belangrijke verschillen? Wat zijn de meest verkochte modellen? Wat zijn belangrijke en veel gekozen opties? Welke fabrikant is het beste? In dit artikel proberen we zo goed mogelijk antwoord te geven op onder andere deze vragen!

  Wij van Masta Aanhangwagens hebben de plateauwagens van de merken Anssems, Henra en Hulco in het assortiment. Daarmee hebben we een compleet aanbod in de verschillende prijsklassen. Er zijn wellicht nog goedkopere opties op de markt, deze bieden wij echter niet aan omdat deze wat ons betreft onvoldoende kwaliteit en afwerking bieden. Wij verkopen enkel producten waar we zelf achter kunnen staan. Naast de bekende budget merken, zijn er ook nog zogenaamde premium merken die nog steeds profiteren van het imago van jaren geleden, maar inmiddels ook budget kwaliteit leveren.

  Met ons assortiment hebben we een compleet aanbod voor zowel particuliere gebruikers, als voor zakelijke gebruikers of zelfstandige die iedere dag intensief met de plateauwagen gaan werken. Anssems heeft met de PLT serie een ontzettend mooi product gemaakt voor de particuliere markt. Hulco en Henra hebben een hele andere doelgroep en richten zich specifiek op het intensievere gebruik. Ben je echter een particulier die zijn aanhangwagen redelijk intensief gebruikt of een zakelijke gebruiker die zijn aanhangwagen minder intensief gebruikt, dan zijn de ASX en PSX van Anssems een hele mooie middenweg.

  Vergelijking beschikbare modellen en opties

  Model vergelijking
  Model Lengte
  Lees meer »
 3. Geleverd: Anssems bagagewagen met aluminium spatborden en disselbak

  Recent afgeleverd, deze zeer fraaie Anssems GTB 750 VT1 211x126x83cm Bagagewagen met een zeer compleet optie pakket! Anssems-GTB-750-VT1-211x126x83cm-Bagagewagen

  Uitgerust met de volgende opties:
  - Aluminium disselbak
  - Aluminium spatborden ipv kunststof
  - Benlock A10 SCM Disselslot
  - Steunpoten achter
  - Reservewiel onder de laadvloer

  Anssems GTB 750 VT1:
  - Bak lengte: 211 cm
  - Bak breedte: 126 cm
  - Bak hoogte: 83 cm
  - Bruto laadvermogen: 750 kg
  - Eigen gewicht: 240 kg
  - Netto laadvermogen: 510 kg

  De aanhangwagen is standaard voorzien van:
  - Naar voren te openen deksel ondersteund met twee gasveren
  - Deksel met sleutel afsluitbaar
  - 2 Met sleutel afsluitbare achterborden
  - 8 Bindogen aan de buitenzijde van de bak
  - Neuswiel met neuswielklem
  - 145/80R13 wielen

  Lees meer »
 4. Geleverd: Henra gesloten bakwagen 465x183x220cm 3500kg Tridemas

  Henra gesloten XXL Masta

  Een gesloten aanhangwagen nodig voor zeer grote volumes? Henra produceert gesloten bakwagens tot een lengte van 465 cm, breedte van 183 cm en een hoogte van maar liefst 220 cm! Leverbaar in tandemas of tridemas uitvoering. Masta Aanhangwagens heeft deze prachtige XXL gesloten wagen reeds geleverd in tridemas uitvoering.

  Geleverd met de volgende extra opties:
  - 3x 1350kg Tridemas uitvoering
  - Zijdeur linksvoor
  - Achterklep ipv deuren, voorzien van containersluiting en anti-slip
  - Bindrails op de wanden over gehele lengte
  - 4x Inklikogen voor bindrails
  - Led verlichting
  - Extra binnenlamp gemonteerd
  - Contactdoos op de dissel, inclusief spiraalkabel
  - Reservewiel gemonteerd onder laadvloer
  - Schokbrekers gemonteerd 3 asser
  - Steunpoten achterzijde
  - Extra zwaar neuswiel
  - Doublelock SCM onderbouwslot
  - LED Achteruitrijlichten
  - Wielkeggen + houders gemonteerd

  Standaard uitgerust met:
  - Ronde hoekprofielen voor branstof besparing
  - Hang- en sluitwerk uitgevoerd in RVS
  - 185R14 Wielen
  - Stabiel gelast achterkader
  - Bindhaken (tot 750kg) in de laadvloer
  - Bindogen in opbouw
  - Contourlampen achter
  - Zijmarkeringsverlichting
  - Afsluitbaar met slot
  - Polyester isolatie-schuim wanden van 25mm dik, geschikt voor belettering

  Gewichtsklasse:
  Bruto laadvermogen: 3500kg
  Eigen gewicht: 1050kg
  Netto laadvermogen: 2450kg

  Lees meer »
 5. 13 Polige stekker

  Inmiddels sinds jaar en dag verplicht op nieuwe aanhanwagens, maar ook steeds vaker gemonteerde op ouderen aanhangwagen is de 13 polige stekker. Bij het uitzoeken van een 13 polige stekker heb je echter nogal wat verschillende keuzes. Wat is belangrijk om op te letten en wat zijn de verschillen tussen de verschillende merken en modellen stekker?

  In deze blog geven we een overzicht van de verschillende opties. Ook kijken we naar een stekker die een vreemde een in de bijt blijkt, omdat het 13 polige aanhanger stekker systeem bekend staat om het feit dat hij in de stekkerdoos gedraaid moet worden terwijl dat bij deze stekker niet nodig is!

  Daarnaast is er nog een alternatieve 13 polige stekker, namelijk de 13 polige stekker volgens het WeSt systeem. Ook die zullen we natuurlijk bespreken, want het is natuurlijk mogelijk dat uw aanhanger of fietsendrager is uitgevoerd met deze stekker.

  Hella 13 polige stekker

  De eerste en meest verkochte optie voor achteraf montage is de 13 polige Jaeger stekker van de Duitse fabrikant Hella. De stekker is een stekker die zich onderscheid doordat hij zeer eenvoudig achteraf opnieuw te openen is. Daarnaast is de passing van deze stekker erg goed. Mede door dat Hella veel 13 polige stekkerdozen voor eerste montage aan auto fabrikanten levert.

  Lees meer »
 6. Aantal geleverde 3 assers blijft groeien!

  Opnieuw is het aantal verkochte 3-assige aanhangwagens sterk gestegen. Uit de verkoopcijfers tot 8 november blijkt dat er dit jaar reeds 2.501 aanhangwagens tot en met 3.500kg verkocht zijn. Over het gehele jaar 2020 waren dit 2.246 stuks, een groei van maar liefst 11,3% met nog bijna twee maanden te gaan!

  Opvallend hierbij is dat de merken Hulco en Henra duidelijk het sterkst profiteren van de groeiende vraag naar aanhangwagens met drie assen. Hulco is sinds dat zij gestart is met de productie van 3-assige aanhangwagens erg succesvol gebleken en is dan ook ieder jaar onbetwist marktleider met een aandeel van ongeveer 30%. In 2012 was de vraag naar 3-assige aanhangwagens nog beperkt en werden slechts 272 stuks van Hulco tenaamgesteld. Dit is in 2021 gegroeid naar maar liefst 770 stuks.

  Waar Henra van 2012 tot 2018 gestaag marktaandeel in dit segment wist te winnen is deze groei sinds 2018 exposief gestegen. Dit heeft geresulteerd in een marktaandeel van maar liefst 19,1 % in 2021 ten opzichte van 12,8% in 2018.

  Waar Hulco en Henra de grote winnaars in verkoop van aanhangwagens met drie assen zijn, weet Hapert nauwelijks te profiteren van de groeiende vraag. Zij hebben nu een marktaandeel van 11,5% waar dit in 2012 circa 8% betrof. iForWilliams heeft, vermoedelijk mede veroorzaakt door de import perikelen rondom Brexit, tot nu toe een slecht jaar met slechts 110 geleverde aanhangwagens in dit specifieke segment.

   

  Grafiek verkoop 3 Assers

  Lees meer »
 7. Nieuw: Henra Black Label & Black Bottom uitvoeringen!

  black label black bottom henra

  HENRA BLACK LABEL

  Tegen een klein (meer)prijsje kunt u uw aanhangwagen voorzien van zwarte aluminium borden (30cm hoog) in combinatie met zwarte wielen 185/60R12. De borden worden zwart geanodiseerd en blijven dus zeer glad en geschikt voor belettering. Wilt u uw aanhangwagen in de Black label uitvoering in combinatie met het Xpert pakket?! Geen probleem, ook dat is mogelijk!

  HENRA BLACK BOTTOM

  Een compleet zwart gepoedercoat chassis + diverse andere delen. Deze optie kost wat meer, maar maakt de aanhangwagen wel een echte "EYE CATCHER". Ook is de ‘Black Bottom’ uitvoering te combineren met de ‘Black Label’ en Xpert uitvoering.

  Lees meer »
 8. Kortingscode Masta Aanhangwagens

  Kortingscode bij Masta Aanhangwagens
  Al onze bestaande klanten die het op prijs stellen worden doormiddel van een nieuwsbrief op de hoogte gebracht over lopende kortingscodes.

  Kortingscode actueel:
  Helaas momenteel geen actuele kortingscode, maar wel een zeer scherpe aanbieding!


  Spanband 2-delig 35 mm tijdelijk voor € 5 excl. BTW!

  Tijdelijk bij Masta Aanhangwagens een speciale aanbieding om voordelig spanbanden van 35mm breed te bestellen!

  Normaliter verkocht voor €9,75 excl. BTW per stuk, maar nu tijdelijk voor maar €5,- excl. BTW per stuk!
  Aanbieding: Spanband 2-delig 35 mm voor € 5 excl. BTW!
  *Actie geldig t/m 31-03-2022!

  Aanbieding:

  Lees meer »
 9. Oude ALBE koppeling vervangen

  ALBE Koppeling vervangen

  Uw oude ALBE koppeling is versleten en u wilt deze graag vervangen voor een nieuw exemplaar. Waar moet u op letten? Een aantal zaken zijn belangrijk bij het bestellen van een nieuwe koppeling. Denk hierbij aan het maximale gewicht van de aanhangwagen. De afmeting van de dissel of diameter van de trekstang waar de koppeling op gemonteerd wordt. Zit de koppeling gemonteerd met M10 / M12 / M14 of M16 bouten en zitten de bevestigingsgaten horizontaal, verticaal of kruislings? Hieronder vindt u aan de hand van de typeaanduiding op uw ALBE koppeling welke maten en gegevens u nodig heeft voor een passende vervanger. Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

  Heeft u een ongeremde koppeling (en aanhangwagen) dan kunt u de dissel opmeten waar de koppeling aan vast zit en aan de hand daarvan een passende vervanger zoeken.

  Albe Berndes EM80

  Merk/type/versie EG/keurmerk Diameter Montage Disselbelasting/totaal gewicht

  Albe EM80-A/1

  F3035 rond 60 mm 2x verticaal M10 + 90 mm h.o.h. afstand 75 kg/ 850 kg

  Albe EM80-B/1

  F3035 rond 50 mm 2x verticaal M10 + 90 mm h.o.h. afstand
  Lees meer »
 10. Campingstekker, welke heeft u nodig?

  Welke campingstekker heb ik nodig?

  De campingstekker, ook wel eurostekker genoemd, is er in veel varianten. "Welke heb ik nodig?" Een vraag die regelmatig terug komt. We helpen u graag aan de juiste stekker!

  CEE Campingstekker

  De bekende blauwe campingstekker die het meest gebruikt wordt heet formeel CEE campingstekker en is van origine een industriële stekker. De internationale normering waar dit type stekker aan ontleend is, wordt IEC 60309 genoemd en de stekkers volgens deze norm zijn verkrijgbaar in 3-, 4- of 5-polige uitvoeringen. Ze zijn oorspronkelijk ontworpen voor het gebruik met krachtstroom en daarom zijn ze ook zo robuust. De meest gebruikte campingstekker is de 3-polige versie. De 3-polige stekker wordt veelal ook “2 polig + aarde” genoemd, maar dit is dus dezelfde. De 4- en 5-polige variant zult u niet snel tegenkomen op de camping.

  Blauw of rood?

  De blauwe stekkers worden gebruikt voor het AC net van 230 volt, rood is gereserveerd voor AC 400 volt. De rode krachtstroom stekkers zult u zelden tegenkomen op een camping. De campingstekker die doorgaans gebruikt wordt in Europa is de blauwe stekker voor het 230 Volt lichtnet.

  Stroom naar de tent of caravan

  Heeft u een goede kabelhaspel dan heeft u in principe voor uw tent genoeg aan een verloopkabel van CEE (male) naar randaarde kabel (female).
  Voor uw caravan heeft u een CEE verlengkabel nodig. Voor het geval de camping geen CEE aansluiting heeft, heeft u een verloopkabel van randaarde kabel (male) naar CEE (female) nodig.

  Welke lengte moet de camping kabel zijn?

  Qua lengte van de verlengsnoer zit u met 30 meter meestal goed. Met 50 meter weet u zeker dat u ook op afgelegen plekken terecht kunt. Vooral op natuurcampings is 50 meter een aanrader.
  Lees meer »
Verzending en Bezorging | Verzendkosten | Ruilen en Retourneren | Betaalmogelijkheden | Intracommunautaire levering | Informatie & Regelgeving | Over ons | Blog
Voorwaarden - Privacy Policy - Disclaimer
© 1983 - 2022 Masta Aanhangwagens VOF. Alle rechten voorbehouden.