Maandelijkse Archieven: Maart 2020

  1. Is een mistlamp op de aanhangwagen verplicht?

    In de regelgevingen omtrent de aanhangwagen verlichting zijn er in de loop der jaren wat wijzigingen doorgevoerd. Zo ook de regels voor het wel of niet verplicht stellen van een mistlamp achter op de aanhangwagen. De regelgeving voor aanhangwagens tot 750kg wijken af van de regels voor aanhangwagens die zwaarder zijn dan 750kg (eigen kenteken). Hierbij praten we over de toegestande maximum massa van de aanhangwagen, waarbij het leeggewicht en de lading bij elkaar moeten worden opgeteld.

    Aanhangwagens tot 750kg

    Aanhangwagens tot 750kg moeten vanaf 1 juli 2006 zijn voorzien van een of twee mistachterlichten. Deze verplichting geldt ongeacht het bouwjaar van de aanhangwagen. Een enkele uitzondering, mits het trekkende voertuig geen mistachterlicht heeft, dan hoeft de aanhangwagen deze ook geen te hebben.

    Aanhangwagens met een hogere toegestane maximum massa van 750kg

    Aanhangwagens die een hogere toegestande maximum massa

    Lees meer »
  2. Maatwerk: Actieraam aanhangwagen

    Maatwerk actieraam aanhangwagen geleverd

    Bij Masta Aanhangwagens kunt u natuurlijk ook terecht voor maatwerk! Zo hebben we reeds deze aanhangwagen geleverd speciaal voor een uitklapbaar actieframe. Te gebruiken met of zonder borden, inclusief sterke steunpoot zodat de aanhangwagen netjes op zijn plek blijft staan, ook bij zware wind! Tevens voorzien van een accu, het bord kan hier weken op branden. Het actieraam is uitgerust met een 7-polige stekker, die zowel op de auto als de accu aangesloten kan worden.

    Lees meer »
  3. Hoe wordt een stekker van de aanhangwagen correct aangesloten?

    Hoe moet ik mijn aanhanger stekker aansluiten? Een vraag die we vaak horen. We helpen u bij Masta Aanhangwagens graag op weg om de juiste keuze van de stekker te maken, in welke stekkerdoos de stekker past, of u eventueel een adapter nodig heeft en hoe u de stekker op de stroomkabel aansluit.

    7 & 13 Polige stekkers
    Doorgaans worden twee verschillende typen stekkers gebruikt op aanhangwagens, namelijk de 7 polige en 13 polige stekkers. Het verschil tussen deze stekkers is reeds uitgelegd in de eerdere blog 13-polige stekker, maar hoe sluit men deze stekkers nou op correcte wijze aan? We gaan kijken naar de juiste stekkers, stekkerdozen, adapters en naar het aansluitschema.

    Aansluiten met juiste stekker, stekkerdoos en adapter

    Welke stekker of verloopstekker heeft u nodig voor uw
    Lees meer »
loader
Bezig met laden...