Op koningsdag, 27 april, geopend van 08:00 tot 12:00!

Maandelijkse Archieven: Januari 2020

 1. Benlock A10 SCM Disselslot AK161 & AK270

  Nieuw SCM disselslot voor de AL-KO AK161 & AK270 koppelingen!

  Benlock

  Benlock A10 SCM Disselslot AK161 & AK270
  Merk: Masta
  Handelsbenaming / type slot: Benlock
  Type: A10
  Keurmerk: SCM
  Materiaal: RVS 304
  Geschikt voor: AL-KO AK161 & AL-KO AK270 koppeling

  Met trots presenteert Masta Aanhangwagens haar nieuwe slot voor de AL-KO AK161 & AK270 koppelingen. Het Benlock A10 disselslot! Een robuust disselslot wat gemonteerd wordt aan de koppeling. Verkrijgbaar met SCM keurmerk!

  Het nieuwe onderbouwslot is specifiek om uw aanhangwagen te beveiligen voor onbevoegd aan- of afkoppelen. Daarnaast voorkomt het slot dat uw koppeling gedemonteerd wordt.

  SCM Keurmerk

  Tevens is het slot voorzien van het SCM (Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging) keurmerk. Dit kan voor uw verzekering een eis zijn

  Lees meer »
 2. Masta Aanhangwagens Huurtopper 2019!

  Huurtopper 2019

  Masta Aanhangwagens is net zoals in 2018 ook in 2019 Huurtopper van Huren.nl geworden!

  Via deze weg bedanken we graag iedereen die een review heeft achter gelaten over ons bedrijf!
  Door jullie bijdrage hebben wij de titel: “Huurtopper 2019” in de wacht weten te slepen. De "Huurtopper Award" is een jaarlijks terugkerende verkiezing van de beste verhuur bedrijven van Nederland.
  Naast de mooie aantallen is het natuurlijk ook zeer fijn om te zien wat de klant ervaart als positieve en negatieve punten van Masta Aanhangwagens.

  Bekijk al onze beoordelingen via deze link: https://www.huren.nl/m2719/masta-aanhangwagens

  Blijft vooral doorgaan met het schrijven van beoordelingen, want volgend jaar willen wij graag weer meedoen voor de titel ‘’H

  Lees meer »
 3. Twee of drie assen bij mijn nieuwe aanhangwagen?

  Het verschil tussen een tandemas en tridemas aanhangwagen

  Technisch Laadvermogen

  Met een derde as kunt u het technische laadvermogen van een aanhangwagen verhogen. Bijvoorbeeld 3 zware assen van 1800kg per stuk. Het technisch laadvermogen wordt hierdoor 5400kg. Let er wel op dat het bruto laadvermogen van een aanhangwagen altijd maximaal 3500kg blijft.

  Stabiliteit / Gewichtsverdeling

  Een belangrijk verschil tussen een tandemasser of tridemasser is de stabiliteit, en daardoor het rijcomfort, van de aanhangwagen. Door de 3e as van een 3-asser wordt het gewicht van de lading beter verdeeld over de wielen. Betere gewichtsverdeling zorgt voor een aanzienlijk betere stabiliteit. Dit merkt u ook gelijk in het rijcomfort van de aanhangwagen.

  Bandenslijtage

  Op rechte stukken (zoals op de snelweg) is de bandenslijtage bij een 3 asser een stuk lager dan bij een tandemasser. Dit komt door de hierboven genoemde gewichtsverdeling. De individuele belasting per wiel is een stuk lager, omdat het gewicht van de lading door 2 extra wielen wordt opgevangen. Daarnaast is de piekbelasting op de wielen bij een tridemasser lager dan bij een tandemasser, hierdoor blijven ze langer goed en zult u minder snel een klapband krijgen. In bochten slijten de banden op een tridemasser echter wel sneller dan op een tandemasser. Dit komt door het wringen van de 6 wielen met de ondergrond in bochten.

  Eigen gewicht

  Het eigen gewicht van de aanhangwagen is natuurlijk ook altijd een belangrijk gegeven. Dit is van belang voor het netto laadvermogen van de aanhangwagen en voor het trekkend voertuig wat voor de aanhangwagen rijdt. Een extra as inclusief wielen weegt al snel meer dan 100-130 kilogram. Dit kan een serieuze overweging zijn om te kiezen voor 2 assen in plaats van 3.

  Onderhoud

  Een extra as wil zeggen extra onderhoud. U heeft natuurlijk een extra as met extra onderdelen wat bijgehouden moet worden en helaas ook kapot kan gaan. Denk aan een extra set remschoenen, lagers, remkabels. Indien u de boel netjes onderhoud gaat een eventuele 3 as net zo lang mee als de overige 2 assen, maar bij achterstallig onderhoud kan een extra as voor extra kosten gaan zorgen zodra u deze moet gaan vervangen of repareren.

  Prijs

  Als we kijken naar de prijs en de kosten is een tandemasser is aanzienlijk goedkoper dan een tridemasser. Het prijs verschil zit hem niet alleen in de
  Lees meer »
Verzending en Bezorging | Verzendkosten | Ruilen en Retourneren | Betaalmogelijkheden | Intracommunautaire levering | Informatie & Regelgeving | Over ons | Blog
© 1983 - 2021 Masta Aanhangwagens VOF. Alle rechten voorbehouden.