2019 Eindejaars Actie! Op elke Hulco aanhangwagen besteld in 2019 krijgt u gratis een DoubleLock onderbouwslot gemonteerd! *Geldig t/m 31/12/2019

Geremde Aanhanger Assen

Uw geremde aanhanger as vervangen? Masta Aanhangwagens heeft een uitgebreid assortiment aan geremde aanhangwagen assen. In het assortiment van Masta Aanhangwagen vindt u assen van de merken AL-KO, BPW, Knott, WAP en Nieper. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze klantenservice!

30 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

30 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wanneer u een bestaande as wilt vervangen, zoek dan in eerste instantie naar het merk van de bestaande as. U kunt dan kiezen welk draagvermogen u wenst. Nadat u de aanhangwagen as van het juiste merk en gewicht heeft geselecteerd kunt u kiezen uit diverse breedte maten. Zorg ervoor dat uw oplooprem remtype overeenkomt met uw torsie-as remtype.

Pad / Flens afstand

In naamgeving van de assen vindt u deze maten terug:
A = Pad afstand B = Flens afstand

Padafstand
Tevens is het belangrijk om te kijken naar de padafstand. Dit is de afstand tussen de boutgaten, waarmee de as aan het frame is gemonteerd. Deze afstand wordt gemeten van hart tot hart, uitgedrukt in mm. Wanneer je een as met pad 1200 hebt betekent dit dat de bevestigingsbouten op een afstand van 1200mm (120cm) uit elkaar zitten. Klopt deze maat niet, zal de as niet passen aan het chassis.

Flensafstand
Naast de pad afstand is tevens de flens afstand van groot belang. Dit is de afstand van het aanlegvlak. Het aanlegvlak is de plaats waar de velg tegen de as aan gemonteerd is, van de ene kant naar de andere kant. Dit wordt wederom uitgedrukt in mm. Wanneer je een as met flensmaat 1450 hebt wil dit dus zeggen dat de afstand van aanlegvlak naar aanlegvlak 1450 mm bedraagt. Daarnaast wordt altijd het aantal gaten vernoemd. Dit staat voor het aantal gaten dat er in de velg zit, oftewel hoeveel bevestigingsbouten er in de velg gaan.

PEITZ en Wap Aanhangwagen assen

Assen van het merk PEITZ bestaan tegenwoordig niet meer. Deze zijn vervangen door assen van het merk WAP. Deze assen voldoen aan de correcte remschema's en kunnen daardoor probleemloos uw PEITZ assen vervangen.

In alle andere gevallen is het sterk aan te bevelen de as altijd te vervangen door een as van hetzelfde merk en hetzelfde remtype om zo uw remwerking te behouden.