Assen

Assen

Bent u op zoek naar een nieuwe as voor uw aanhangwagen. Dan zijn er een aantal punten waarop u kunt letten om uiteindelijke de juiste as te kiezen.

Aanhangwagen assen: Een geremde of ongeremde as

Als eerste heb je de keus uit een geremde of ongeremde as. Belangrijk om dat in ieder geval helder te hebben voor u begint aan de selectie van de correcte as.

Merk

Bij zowel een ongeremde als geremde as is het van belang dat u de bestaande as vervangt door een as van hetzelfde merk en met hetzelfde type wielrem. Hierdoor blijft de goedkeuring van uw aanhangwagen in tact. De remmen zullen werken als voorheen. Bij alle geremde assen wordt bij de productomschrijving tevens het wielrem type vermeld. Dit nummer kunt u bij de te vervangen as vinden op de binnenkant van de ankerplaat. Besteld u een nieuwe as van hetzelfde merk en hetzelfde draagvermogen als uw huidige as dan is deze standaard hetzelfde.

Aanhangwagen assen

Padafstand

Tevens is het belangrijk om te kijken naar de padafstand. Dit is de afstand tussen de boutgaten, waarmee de as aan het frame is gemonteerd. Dit afstand wordt gemeten van hart tot hart, uitgedrukt in mm. Wanneer je een as met pad 1200 hebt betekent dit dat de bevestigingsbouten om een afstand van 1200mm (120cm)zitten.

Flensafstand en aantal gaten

Bij sommige assen is naast de pad afstand tevens de flens afstand aangegeven. Dit is de afstand van het aanlegvlak. Het aanlegvlak is de plaats waar de

 velg tegen de as aan gemonteerd is, van de ene kant naar de andere kant. Dit wordt wederom uitgedrukt in mm. Wanneer je een as met flensmaat 1450 hebt wil dit dus zeggen dat de afstand van aanlegvlak naar aanlegvlak 1450 mm bedraagt. Daarnaast wordt altijd het aantal gaten vernoemd. Dit staat voor het aantal gaten dat er in de velg zit.

Draagvermogen

Als laatste is het voornaam te kijken naar het draagvermogen. Dit is de maximale last van de as. Een erg belangrijk criteria, want een te lichte as zal vele malen sneller slijtage vertonen en hierdoor kunnen de kosten snel hoog op lopen. Twijfelt u neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.