Aanhanger assen

Uw aanhanger as vervangen? Bij Masta Aanhangwagens vindt u een compleet assortiment geremde en ongeremde assen. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice!

46 producten

Filters
 • Positie
 • Product Naam
 • Prijs
Positie
 1. AL-KO as ongeremd 1000kg 4 gaats
  Waardering:
  100%

  Vanaf € 513,40 € 424,30

 2. AL-KO as geremd 1500 kg 5 gaats
  Waardering:
  100%

  Vanaf € 736,25 € 608,47

60
 • 60
 • 120
 • 180
per pagina

Bent u op zoek naar een nieuwe as voor uw aanhangwagen. Dan zijn er een aantal punten waarop u kunt letten om uiteindelijke de juiste as te kiezen. Op deze pagina leggen we dit uit. Komt u er niet uit of twijfelt u over de juiste keuze? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze!

Aanhangwagen assen: Een geremde of ongeremde as

Als eerste heeft u de keus uit een geremde of ongeremde as. Is uw aanhanger geremd of ongeremd? Wat is de Maximaal Toegestane Massa (MTM) van uw aanhangwagen? De MTM is de optelling van het eigen gewicht van de aanhangwagen en het netto laadvermogen. MTM wordt ook weleens het bruto laadvermogen genoemd. Is dit boven de 750kg? Dan is een geremde as verplicht.

Merk As

Bij zowel een ongeremde als geremde as is het van belang dat u de bestaande as vervangt door een as van hetzelfde merk en met hetzelfde type wielrem. Hierdoor blijft de goedkeuring van uw aanhangwagen in tact. De remmen zullen werken als voorheen. Bij alle geremde assen wordt bij de productomschrijving tevens het wielrem type vermeld. Dit nummer kunt u bij de te vervangen as vinden op de binnenkant van de ankerplaat. Zorg ervoor dat uw oplooprem remtype overeenkomt met uw torsie-as remtype. Besteld u een nieuwe as van hetzelfde merk, hetzelfde draagvermogen en hetzelfde wielrem type als uw huidige as? Dan kunt u deze moeiteloos vervangen.

Padafstand

Tevens is het belangrijk om te kijken naar de padafstand. Dit is de afstand tussen de boutgaten, waarmee de as aan het frame is gemonteerd. Deze afstand wordt gemeten van hart tot hart, uitgedrukt in mm. Wanneer je een as met pad 1200 hebt betekent dit dat de bevestigingsbouten op een afstand van 1200mm (120cm) uit elkaar zitten. Klopt deze maat niet, zal de as niet passen aan het chassis.

Flensafstand en aantal gaten

Naast de pad afstand is tevens de flens afstand van groot belang. Dit is de afstand van het aanlegvlak. Het aanlegvlak is de plaats waar de velg tegen de as aan gemonteerd is, van de ene kant naar de andere kant. Dit wordt wederom uitgedrukt in mm. Wanneer je een as met flensmaat 1450 hebt wil dit dus zeggen dat de afstand van aanlegvlak naar aanlegvlak 1450 mm bedraagt. Daarnaast wordt altijd het aantal gaten vernoemd. Dit staat voor het aantal gaten dat er in de velg zit, oftewel hoeveel bevestigingsbouten er in de velg gaan.

Draagvermogen

Als laatste is het voornaam te kijken naar het draagvermogen. Dit is de maximale last van de as. Een erg belangrijk criteria, want een te lichte as zal vele malen sneller slijtage vertonen en hierdoor kunnen de kosten snel hoog op lopen. Ook kan de as inzakken en krom gaan staan bij een te laag draagvermogen, wat gevaarlijk kan worden, ook zullen uw banden hierdoor sneller slijten en kan zelfs de remwerking aangetast worden. Twijfelt u of ziet u het verschil niet in het ruime aanbod assen, neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

PEITZ en WAP assen

Assen van het merk PEITZ bestaan tegenwoordig niet meer. Deze zijn vervangen door assen van het merk WAP. Deze assen voldoen aan de correcte remschema's en kunnen daardoor probleemloos uw PEITZ assen vervangen. Assen van een ander merk kunnen de PEITZ assen helaas niet vervangen, gebruik dus altijd een WAP as voor uw oude PEITZ as.

In alle andere gevallen is het sterk aan te bevelen de as altijd te vervangen door een as van hetzelfde merk en hetzelfde remtype om zo uw remwerking te behouden.


Aanhanger As
Verzending en Bezorging | Verzendkosten | Ruilen en Retourneren | Betaalmogelijkheden | Intracommunautaire levering | Informatie & Regelgeving | Over ons | Blog
Voorwaarden - Privacy Policy - Disclaimer
© 1983 - 2023 Masta Aanhangwagens VOF. Alle rechten voorbehouden.