Oploopremdempers

De oploopremdemper, of oploopdemper, of simpelweg demper, is een van de belangrijke onderdelen van het remwerk van de aanhangwagen. Deze is essentieel voor het op het juiste moment laten remmen van de aanhangwagen. Vervang uw defecte demper uitsluitend door een van exact het zelfde merk en type. Kijk hiervoor op het typeplaatje van uw oplooprem of naar de cijfers op uw demper. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Producten 1-60 van 67

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-60 van 67

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Masta Aanhangwagens heeft een zeer uitgebreid assortiment aan oploopremdempers, van merken zoals AL-KO, BPW, Knott en Schlegl.

Bonkend geluid

Een veel gehoorde klacht bij het rijden met een aanhangwagen, caravan, paardentrailer of vouwwagen is dat hij tegen de auto "bonkt" wanneer er geremd word met het trekkende voertuig. Dit kan twee oorzaken hebben. Namelijk een slechte afstelling van het remwerk of een defect oploopremdemper in de oplooprem.

Demper defect?

Een demper is een met olie gevulde cilinder die de ingaande beweging van de oplooprem dempt en er voor zorgt dat de trekstang vanzelf weer uitschuift als men klaar is met remmen. Een defecte demper merkt men meestal door een knal tegen de auto tijdens het remmen. Dit is echt vervelend en zorgt voor een slechtere werking van de remmen. Daarnaast kan het hier door gebeuren dat de aanhanger eerder gaat remmen dan wenselijk is. Het is dus altijd aan te raden een defecte demper direct te vervangen.

Demper vervangen

Het vervangen is verschillend per merk en model oplooprem. Bij bijvoorbeeld een AL-KO oplooprem zit de demper vaak vast bij de achterste bout van de koppeling en helemaal aan de achterkant van de oplooprem. Deze demper is daardoor relatief eenvoudig te vervangen. In een Peitz oplooprem is dit een stuk lastiger doordat de demper met een paspen binnen in de trekstang vast zit. Om deze te vervangen moet eerst de koppeling en vervolgens de trekstang gedemonteerd worden. Daarna kan deze paspen er uit geslagen worden en kan de demper vervangen worden.

Het is essentieel de demper altijd te vervangen door een van exact het zelfde merk en type. In de meeste gevallen is het merk en type aan de bovenzijde van de oplooprem af te lezen. Mocht dit niet lukken, dan is het in sommige gevallen ook mogelijk de vervanger te vinden aan de hand van het nummer op de demper zelf. Mocht u er niet uit komen, dan kunt u altijd contact met u ons opnemen. Wij zullen u dan helpen met het vinden van het juiste exemplaar. U kunt dat het beste alle gevonden gegevens en eventueel een foto van de oplooprem naar ons mailen.