Remvoeringen

Remvoeringen, ookwel remschoenen genoemd, versleten? Bij Masta Aanhangwagens vindt u een uitgebreid assortiment remvoeringen. In ons assortiment vindt u diverse merken, zoals AL-KO, Knott, BPW, WAP en Peitz.

Juiste remvoering kiezen:
Kies de juiste remschoenen aan de hand van het merk, binnendiameter trommel, breedte remschoen, bevestigingsgaten en eventuele artikelnummers vermeld op de remschoenen.

 

Remschoenen vindt u bij Masta Aanhangwagens. Originele AL-KO, Knott, BPW, WAP en Peitz remschoenen. Kies de juiste remschoenen aan de hand van het merk, binnendiameter trommel, breedte remschoen, bevestigingsgaten en eventuele nummers vermeld op de remschoenen.

41 producten

Filters
 • Positie
 • Product Naam
 • Prijs
Positie
 1. AL-KO Remvoeringset 2050 / 2051 200x50
  Waardering:
  100%
  € 72,15 € 59,63
 2. BPW / PEITZ remvoeringset S2005-7
  Waardering:
  90%
  € 62,32 € 51,50
 3. Knott remvoeringset 200x50
  Waardering:
  100%
  € 65,41 € 54,06
 4. AL-KO remvoeringset 1635/36/37
  Waardering:
  100%
  € 78,96 € 65,26
60
 • 60
 • 120
 • 180
per pagina

Remschoenen

Als men de wielrem gaat ontleden, zijn er verschillende onderdelen in een wielrem te vinden. De remschoenen zijn de eerste die opvallen. Deze worden ook wel remvoeringen genoemd. Een remschoen is een op een halve cirkel lijkend metalen houder waarop voering materiaal, frictiemateriaal, is aangebracht. De remvoeringen worden tijdens het remmen uit elkaar gedrukt tegen de binnenkant van de remtrommels, waardoor het wiel tot stilstand komt. De remschoenen worden in zijn positie gehouden door verschillende veren. Als eerste zijn er de trekveren die horizontaal tussen de remschoenen zitten, die zorgen voor het terugzetten van de remvoeringen in neutrale positie na het remmen. Daarnaast zit er verticaal door de wielrem richting de ankerplaat een borgveer, die ervoor zorgt dat de remschoenen tegen de ankerplaat bevestigd blijven. De ankerplaat zit aan de achterkant van de wielrem. Een set remvoeringen is eigenlijk het slijtageonderdeel van een wielrem. Deze worden aan de buitenkant afgeschaafd door het afremmen van een wiel. Remvoeringen zijn altijd in sets leverbaar. Een set bevat 4 remschoenen en de daarbij behorende veren voor 2 wielremmen. (Dus voor 1 as)

Vervang uw remvoering op tijd

Door het op tijd vervangen van uw remvoering of onderdelen ervan voorkomt u problemen tijdens het rijden met uw aanhangwagen. Het is van belang uw remsysteem tijdig te controleren, wanneer er teveel slijtage of schade is kan uw remsysteem gaan haperen of zelfs vast gaan zitten met een blokkerend wiel als gevolg. Belangrijke punten bij de controle zijn de remschoenen, het afstelmechanisme van de remschoenen, het zo genaamde spreidslot. Daarnaast zijn natuurlijk de remschoenen zelf erg belangrijk, deze mogen niet te glad of te dun zijn. De remkabels zijn ook belangrijk om mee te nemen bij een controle van uw remvoering. Deze moeten immers soepel kunnen glijden om te zorgen dat uw remschoenen niet vast kunnen gaan zitten.

In de Masta Webshop vindt u alle gangbare varianten van aanhangwagen en caravan remvoeringen, remschoenen en remblokken. In ons assortiment hebben wij diverse merken, zoals AL-KO, Knott, BPW en Peitz. Al onze remvoeringen, remschoenen en remblokken zijn originele merk producten.

AL-KO Remschoenen 2050

Online de juiste remschoenen bestellen bij Masta Aanhangwagens

Wanneer u uw remschoenen wilt vervangen kunt u het beste kijken naar het merk en het nummer wat op uw huidige remvoering staat. Als eerste kijken we uiteraard naar het merk van de remschoen. Er zijn diverse merken remschoenen te krijgen, zoals AL-KO, Knott, Peitz en BPW. U kunt niet zomaar een ander merk remschoenen monteren, deze verschillen namelijk van vorm van manier van monteren, vandaar dat u gebonden bent aan het merk. Daarna kunt u opzoek naar een nummer op uw remschoen. Heeft u een nummer gevonden dan kunt u uw remschoen probleemloos vervangen door een set remschoenen met hetzelfde nummer. U kunt uw gevonden nummer op de website invoeren in de zoekbalk, deze zal u direct doorsturen naar de juiste remschoenenset. Twijfelt u of kunt u het nummer op de remschoen niet meer lezen dan kunt u de juiste remschoen vinden aan de hand van een tweetal afmetingen. Let daarnaast ook op de bevestigingsgaten in de remschoenen. Let goed op welke gaten en inkepingen u op dit moment gebruikt en zorg dat deze overeenkomen met de gaten en inkepingen in de nieuwe set remschoenen.

De afmetingen voor de juiste keuze is de binnendiameter van de remtrommel en de breedte van de remschoen.
Onderstaand een voorbeeld van hoe de maat vaak verwerkt is in de typenaam van de remvoering.
AL-KO remvoeringset 2050: 200x50 mm (binnendiameter remtrommel x breedte remschoen)
Knott remvoeringset 200x50: 200x50 mm (binnendiameter remtrommel x breedte remschoen)
BPW remvoeringset S2005-7: 200x50 mm (binnendiameter remtrommel x breedte remschoen)

Voorbeeld 200x50mm:

Trommel 200mm diameter Remschoen 50mm breedte
Let op voor imitatie!

Tegenwoordig zijn er ook veel imitatie remvoeringen in omloop. Deze zijn kwalitatief minder goed en zullen hun werking niet zo goed uitvoeren als originele remschoenen, daarnaast slijten ze ook erg snel, levensgevaarlijk! Dit is dan ook de reden dat wij enkel originele producten in de verkoop hebben. Het is lastig te zeggen waar u precies op moet letten om erachter te komen of het imitatie remschoenen zijn, maar er zijn wel een aantal punten waar u op kunt letten om ervoor te waken of u een imitatieproduct in handen heeft, namelijk: Het ontbreken van een Merknaam. Het ontbreken van nummers die het type remschoen identificeren. De dikte van het remoppervlak is dunner dan normaal. Dit soort factoren kunnen aangeven dat u imitatie remschoenen in handen hebt. Bij Masta gebruiken we alleen originele remschoenen van gerenommeerde merken. Dit om het beste remgedrag en langste levensduur te garanderen.


Naafmoer vervangen

Wanneer u werk verricht aan het remwerk van de aanhangwagen en de naafmoer wordt losgehaald, is het aan te raden om ook de naafmoer te vervangen. De huidige naafmoeren zijn stalen borgmoeren, die zijn gemaakt voor eenmalig gebruik. Bij een vaker gebruik van de naafmoer borgt deze niet correct meer, waardoor deze los kan trillen. Een nieuwe moer zal ook wat stroever vast draaien, dit komt door de borging die de moer moet uitoefenen. Zorg er dus altijd voor dat u een nieuwe naafmoer klaar heeft liggen zodra u deze los gaat halen.


Klantenservice

Komt u er niet uit welke remschoenen u nodig heeft voor uw aanhanger of twijfelt u over de juiste keuze? Neem dan contact op met de klantenservice. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste remschoenen en wij beantwoorden graag uw technische vragen.

Verzending en Bezorging | Verzendkosten | Ruilen en Retourneren | Betaalmogelijkheden | Intracommunautaire levering | Informatie & Regelgeving | Over ons | Blog
Voorwaarden - Privacy Policy - Disclaimer
© 1983 - 2023 Masta Aanhangwagens VOF. Alle rechten voorbehouden.