Maandelijkse Archieven: April 2020

  1. Storing LED verlichting

    Ik heb storing in mijn LED verlichting? Hoe kan dit? Mijn auto geeft aan dat de LED verlichting van de aanhanger niet werkt?
    Vragen die we steeds vaker zien terugkomen. Waarom geeft uw auto een storing aan en hoe lost u dit weer op?

    LED Verlichting in combinatie met het CAN-bus systeem
    Steeds vaker zien we LED verlichting. Thuis, op auto's en ook op aanhangwagens worden LED lampen steeds vaker gemonteerd. Helaas verloopt dit niet altijd zonder problemen, met name in combinatie met moderne auto's. De nieuwere auto's zijn vaak uitgerust met een CAN-bussysteem (Controlled Area Netwerk). Met behulp van dit systeem communiceren alle elektronische apparaten constant met elkaar. Voorheen werd er voor elk te controleren systeem een aparte kabel getrokken. Met behulp van het CAN-bussysteem is dat niet meer nodig en vindt alle informatie uitwisseling plaats in slechts twee kabels. Het CAN-bus systeem controleert ook of de verlichting werkt,

    Lees meer »
  2. Stabilisatorkoppelingen

    Een stabilisatorkoppeling zorgt, zoals de naam zelf het eigenlijk al verklapt, voor een betere stabilisatie van de aanhangwagen of caravan achter de auto. Stabilisatorkoppelingen worden vooral gebruikt op caravans, aangezien deze vaak wat groter en zwaarder van omvang zijn. Door de grootte en zwaarte achter veelal een personenauto is de kans op onbalans groter, waar een stabilisatiekoppeling kan zorgen voor de bestrijding ervan. Het rijden met een caravan die is voorzien van een stabilisatorkoppeling is comfortabeler en bij gelijke snelheid ook veiliger.

    AL-KO AKS3504 stabilisatorkoppeling

    Hoe werkt een stabilisatorkoppeling?

    De werking van een stabilisatorkoppeling berust zich met name op het geven van extra weerstand op het draaipunt. Er wordt extra frictie op de kogel

    Lees meer »
  3. Auto vastzetten op autoambulance

    Bij het vervoer van een auto op een aanhangwagen is het vastzetten van de lading natuurlijk van groot belang. Vaak is een autoambulance voorzien van een lier aan de voorzijde, zodat de auto op de aanhangwagen getrokken kan worden. Echter is een auto enkel aan de lierkabel vastzetten onvoldoende om veilig de weg op te gaan. In deze blog besteden we aandacht aan het degelijk vastzetten van het voertuig op de aanhangwagen.

    Gebruik spanbanden!

    Het is verstandig om de auto op 4 plaatsen vast te zetten met behulp van spanbanden. Hierbij is het van belang om vaste delen van het voertuig uit te zoeken waar de spanbanden omheen bevestigd worden. Denk bijvoorbeeld aan de wielen van de auto. Wanneer de auto op vier plaatsen geborgd wordt, blijft deze stabiel op de aanhangwagen en kan het voertuig niet bewegen op de aanhangwagen.

    Spanbanden voor autotransport:
    Op de huidige markt worden speciale spanbanden voor autotransport verkocht.

    Lees meer »
  4. Motor vastzetten op de aanhangwagen

    Het transporteren van een motor op een aanhangwagen komt tegenwoordig veel voor. Lekker op vakantie met de camper waarbij de motor mee gaat op de aanhanger, een van de voorbeelden die men kan noemen binnen dit onderwerp. Uiteraard is het van groot belang om de lading, in dit geval de motor, goed vast te zetten op de aanhanger. Hiervoor is verschillend materiaal verkrijgbaar, maar wat kan er nou waar gebruikt worden? In deze blog gaan we wat dieper in op de beschikbare materialen en op welke manier de motor correct vast gezet kan worden op de aanhangwagen. In de eerste plaats kijken we kort naar de diverse materialen ten behoeve van het transport van motoren op aanhangwagens, welke bij ons verkrijgbaar zijn. Deze zijn allen te vinden op de motor toebehoren pagina op de webshop.

    Acebikes SteadyStand

    Een veel gebruikt onderdeel bij het transporteren van

    Lees meer »
loader
Bezig met laden...