Bij het vervoer van een auto op een aanhangwagen is het vastzetten van de lading natuurlijk van groot belang. Vaak is een autoambulance voorzien van een lier aan de voorzijde, zodat de auto op de aanhangwagen getrokken kan worden. Echter is een auto enkel aan de lierkabel vastzetten onvoldoende om veilig de weg op te gaan. In deze blog besteden we aandacht aan het degelijk vastzetten van het voertuig op de aanhangwagen.

Gebruik spanbanden!

Het is verstandig om de auto op 4 plaatsen vast te zetten met behulp van spanbanden. Hierbij is het van belang om vaste delen van het voertuig uit te zoeken waar de spanbanden omheen bevestigd worden. Denk bijvoorbeeld aan de wielen van de auto. Wanneer de auto op vier plaatsen geborgd wordt, blijft deze stabiel op de aanhangwagen en kan het voertuig niet bewegen op de aanhangwagen.

Spanbanden voor autotransport:
Op de huidige markt worden speciale spanbanden voor autotransport verkocht. Deze zijn zo ontworpen dat ze om het wiel van de auto gehaald kunnen worden en vervolgens kunnen worden aangetrokken naar de vloer van de aanhangwagen. Deze worden veelal gebruikt op een aanhangwagen die is voorzien van een zogenaamd oprijprofiel in de vloer, waar diverse bevestigingsgaten voor de betreffende spanbanden te vinden zijn. Deze spanbanden voor autotransport zijn vanzelfsprekend verkrijgbaar via onze webshop.
Spanband over wiel aan vloer

Y-model spanbanden:
Daarnaast is er een ander model spanbanden bij ons verkrijgbaar, het zogenaamde Y-model spanbanden, die om de wielen gehaald kunnen worden en speciaal zijn ontworpen voor auto transport. Het voertuig wordt hierbij naar de zijkant van de aanhangwagen vastgezet met behulp van beschikbare bindogen- of bindhaken.

Autotransport spanband Y-model

Mocht u niet beschikken over deze spanbanden of over een aanhangwagen met een eerder genoemd oprijprofiel, kan de auto ook met "normale" spanbanden om de wielen naar de zijkant van de aanhangwagen vastgezet worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van bindogen- of bindhaken waar de spanbanden aan bevestigd worden.

Bekijk ons complete assortiment omtrent de beschikbare lading bevestigingsmaterialen.