AL-KO Mammut S21 Enkelas Rangeersysteem

AL-KO Mammut S21 Enkelas Rangeersysteem

Levertijd circa 2 tot 4 weken

Artikelnummer 727001

Omschrijving

AL-KO Rangeersysteem Mammut S21

Wie zijn caravan of trailer op de juiste plek wil zetten, moet beschikken over uitstekende stuurvaardigheden, sterke helpers of natuurlijk het AL-KO Mammut-rangeersysteem. Met het Mammut systeem kunt u namelijk uw caravan of trailer tot op de centimeter nauwkeurig op zijn plek zetten.

Type S21

AL-KO nummer: 1730368

U kiest voor het type S21 onder de volgende omstandigheden:
- Max gewicht caravan: 2250kg
- Afstand van as tot binnenzijde band is minimaal 130mm en maximaal 180mm.
- De hoogte van "a" of "b" (zie tekening), is groter dan 184mm. Wilt u uw rangeersysteem voor uw as monteren kijkt u naar "a", achter uw as kijkt u naar "b"
- U wilt uw rangeersysteem voor of achter uw as monteren, voor of achter uw wiel is beide mogelijk.
- Op uw chassis voor of achter de as is GEEN 'M' ingeslagen.

AL-KO Mammut S21
Ingeslagen M Alko Chassis

Afstandsbediening met joystick

AL-KO Mammut is het enige rangeersysteem met joystick-bediening. Anders dan bij een drukknop systeem kunt u met het joystick-systeem volledige traploos sturen, versnellen en afremmen. Met het zeer gebruiksvriendelijke softstart/softstop systeem kunt u zonder schokken of onderbreking uw caravan of trailer bewegen naar uw gewenste plek. U richt de afstandsbediening op uw caravan of trailer en vervolgens bepaalt u met uw duim de rijrichting en rijsnelheid. Bij het loslaten van de joystick kom de caravan onmiddelijk tot stilstand en worden de wielen geblokkeerd. Vooral handig voor op hellingen en ongelijk terrein. Daarnaast is uw caravan of trailer volledig 360° graden te besturen en draaien. Ook volledig om zijn eigen as heen.

Optimale beveiliging

Om onbedoeld activeren van het rangeersysteem of de afstandsbediening te voorkomen, moet het systeem voor gebruik eerst worden vrijgegeven. Daarvoor beweegt u met uw afstandbediening langs een sensor bij uw koppeling. Vervolgens is systeem te gebruiken tot dat deze wordt uitgeschakeld. Na uitschakeling moet het systeem altijd opnieuw worden vrijgegeven.


Krachtig, stabiel en betrouwbaar

De krachtige Mammut aandrijfunits zorgen voor een vloeiende, stabiele en betrouwbare aandrijving van uw caravan wielen. Elke aandrijfunit bezit twee elektromotoren voor de aandrijving van uw caravan wielen. Één motor is verantwoordelijk voor het aandrijven van de wielen met behulp van de aandrijfrollen. De andere motor is verantwoordelijk voor het aandrukken van de aandrijfrollen tegen de banden. De elektronische regeling van de aandrukkracht van de aandrijfrollen zorgt voor een optimale grip op de banden. De krachtige werking brengt u caravan of trailer niet alleen op vlak terrein in beweging, maar op ook hellingen tot wel 28%. Ideaal voor bergachtig terrein of een heuvelachtige camping plaats. Daarnaast is de aandrijving krachtig genoeg om obstakels tot wel 4 cm hoog te overwinnen (waarden voor een caravan met enkele as). Stenen of stoeprandjes vormen dus geen enkel probleem. Klimvermogen: 15% bij 2000kg, 17% bij 1800kg, 28% bij 1200kg.

Massieve behuizing

De aandrijfunits van rangeersystemen hebben het zwaar te verduren, denk bijvoorbeeld aan spatwater, sneeuw, ijs, stof of opspringende steentjes. Dankzij de massieve aluminium behuizing is uw Mammut systeem goed beschermt tegen invloeden van buitenaf (beschermklasse IP65). Ondanks de massieve aluminium behuizing weegt het complete systeem, inclusief dwarsbalk bij boveninbouw, slechts 42kg voor enkelassers.


Maximale bodemvrijheid

Een AL-KO chassis met een ingestanste 'M' in de chassisbalken (enkelassers vanaf bouwjaar 2010) is standaard voorzien van montagegaten voor het Mammut systeem. Hierdoor neemt de voor stabiliteit noodzakelijke dwarsbalk geen ruimte in onder het chassis. Wat betekent dat uw bodemvrijheid volledig behouden blijft. Dit kan schade aan uw rangeersysteem voorkomen.


Meer informatie

Fabrikant SKU 1730368
Fabrikant ALKO
EAN 4003718051124

Product vragen

Customer Questions
No Questions

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
LIERKABEL 500 KG. 20M.
€ 62,17 € 51,38
AL-KO lierkabel 900KG 20m
€ 116,46 € 96,25
AL-KO 352516
€ 21,66 € 17,90
ZELFBORENDE PARKER VLEUGELTEKS
€ 0,67 € 0,55
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: AL-KO Mammut S21 Enkelas Rangeersysteem
loader
Bezig met laden...

check-circle U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

loader
Bezig met laden...