Voordelen nadelen loofrekken aanhanger

Aanhangwagens met loofrekken zijn ontworpen voor het vervoeren van grote volume's lading. Denk hierbij aan bladeren, takken en ander tuinafval. 

Het mooie weer komt eraan en wellicht gaat u binnenkort uw tuin flink aanpakken. Is een aanhangwagen met loofrekken dan een must?
We zetten graag de voor- en nadelen voor u op een rijtje.

Voordelen:

1. Efficiënte ruimte
Een aanhangwagen uitgerust met loofrekken bied enorm veel ruimte om uw lading mee te vervoeren. Hierdoor kunt u uw lading goed georganiseerd vervoeren. De rekken maken het makkelijk om bijvoorbeeld takken of bladeren te stapelen en vast te zetten, zodat ze tijdens het rijden niet los raken. Dit scheelt u al snel enkele ritjes naar de stort!

2. Veiligheid
De loofreken zorgen ervoor dat u uw lading veilig kunt vervoeren, ook grotere en zwaardere ladingen. Losse takken of bladeren worden door de rekken tegengehouden en belanden hierdoor niet op de weg. Dit is natuurlijk een stuk veiliger voor iedereen op de weg. 

3. Bescherming
Uw lading wordt door de loofrekken beschermd. Als u uw lading goed vast zet zullen er geen takken breken of bladeren wegwaaien. Belangrijk als de kwaliteit van de lading behouden moet blijven. 

4. Veelzijdigheid
Tot nu hebben we het vooral over bladeren en takken, maar de loofrekken zijn natuurlijk inzetbaar voor allerlei soorten lading. Denk bijvoorbeeld aan meubels, dozen, fietsen of overig bouwmateriaal. In theorie alle grove lading erin en zal het meteen veilig tussen de rekken staan. Hierdoor zijn aanhangers met loofrekken bijzonder veelzijdig inzetbaar. 

Nadelen:

1. Laadvermogen wordt beïnvloed
De loofrekken hebben talloze voordelen, maar helaas ook wat nadelen. Zo wordt het laadvermogen nadelig beïnvloed door de rekken. De rekken wegen natuurlijk van zichzelf aardig wat kilo's, waardoor u netto minder kunt vervoeren qua gewicht dan met een aanhangwagen zonder loofrekken. Het is daarom van belang dat u van tevoren goed controleert of u genoeg laadvermogen over houdt voor uw werkzaamheden. De afmetingen en het laadvermogen van de aanhangwagen zijn in dat opzicht de belangrijkste zaken om rekening mee te houden bij de aanschaf van een nieuwe aanhangwagen.

2. Kosten/Prijs
Loofrekken zijn helaas niet gratis en ze brengen daardoor extra kosten met zich mee. Houdt hier rekening mee als u een offerte aanvraagt. De extra kosten zorgen er daarentegen wel voor dat u meer lading kunt vervoeren en dat uw lading veilig tussen de rekken staat/ligt.

Nieuwe aanhangwagen met loofrekken bij Masta Aanhangwagens:

Bent u op zoek naar een nieuwe aanhangwagen met loofrekken? Bij Masta Aanhangwagens helpen we u graag verder aan een aanhangwagen die volledig naar uw wens is. Ook als u nog twijfelt of u weet nog niet precies wat uw wensen zijn kunt u bij Masta Aanhangwagen terecht. Voor meer informatie, advies of alvast vrijblijvend een offerte kunt u contact opnemen met onze klantenservice.