Helaas gebeurt het steeds vaker. Een aanhangwagen wordt gestolen en vervolgens verkocht aan een onwetende koper. Dit beloont de dief en de koper zit met een gestolen aanhangwagen opgescheept. Masta Aanhangwagens wil dit zoveel mogelijk voorkomen en dus geven we graag meer informatie en tips om een gestolen aanhangwagen te herkennen.

gestolen aanhanger politie

Kenteken

Voordat u een aanhangwagen aanschaft, controleer altijd eerst het kenteken via https://ovi.rdw.nl/.
Bij "Status van het voertuig" kunt u controleren of het kenteken is aangegeven als gestolen. Let er wel op, als een aanhangwagen als gestolen wordt aangemeld bij de politie, kan het 1 a 2 dagen duren voordat dit vermeld wordt bij het kenteken en dus op ovi.rdw.nl!

Koopt u een aanhangwagen met een hoger draagvermogen dan 750kg en is hij geremd? Dan hoort er altijd een geel kenteken op de aanhangwagen te zitten!
Ontbreekt deze? Dat is verdacht! Tevens is het zeer onhandig, u moet dan namelijk naderhand zelf het kenteken opnieuw aanvragen bij het RDW.
Vraag aan de verkoper wat er gebeurd is met het kenteken en/of de verkoper wel andere papieren van de aanhangwagen heeft. Heeft de verkoper ook geen CoC van de aanhangwagen of een bewijs van aankoop? Dan kunt u er vanuit gaan dat er iets niet helemaal in orde is.

gestolen-aanhanger-rdw-ovi-masta

Chassisnummer

Op een aanhangwagen zit altijd 2 keer een chassisnummer. 1 Keer op het typeplaatje van de aanhangwagen, dit typeplaatje vindt u altijd terug aan de voorkant van de aanhangwagen (op het voorbord, dissel of chassis). Daarnaast zit het chassisnummer altijd 1 keer in het chassis zelf. Op het CoC document vindt u terug waar het chassisnummer op het chassis van de aanhangwagen staat. Controleer altijd of het chassisnummer nog op de aanhangwagen staat!
- Zit er geen typeplaatje van de aanhangwagen gemonteerd? Dat is verdacht!
- Is het chassisnummer doorgekrast of verwijderd? Dat is verdacht!


Te mooi om waar te zijn!

Is de aanstaande deal te mooi om waar te zijn? Dan is dat waarschijnlijk ook! Aanhangwagens blijven, tot een zekere hoogte, redelijk waardevast.
Voordat u overgaat op koop, controleer wat vergelijkbare aanhangwagens ongeveer nog waard zijn op de huidige markt. Is uw aanstaande aankoop aanzienlijk goedkoper, dan is er wellicht iets aan de hand. Dit kan een mechanisch probleem zijn, maar natuurlijk ook diefstal. In dit soort gevallen is het een risico wat u zelf moet afwegen.