Is uw koppeling versleten of defect en wilt u graag een nieuwe bestellen, maar u weet niet welke u nodig heeft? We helpen u graag verder!

Kort samengevat moet u op de volgende punten letten:
- Draagvermogen
- Dissel aansluiting
- Gatenpatroon
- Gatmaat / Boutmaat

Draagvermogen:
Het is belangrijk dat u een koppeling monteert die voldoende gewicht mag trekken. Kijk hiervoor naar het maximale gewicht van de aanhangwagen. Mag uw aanhangwagen maximaal 3000kg wegen? Monteer dan een koppeling die minstens 3000kg mag trekken.

Dissel aansluiting:
Vervolgens kijkt u naar de dissel of trekstang waar de koppeling aan gemonteerd wordt. Komt hij op een vierkante koker, ronde dissel of op een ronde trekstang? Meet vervolgens de breedte van de koker of de diameter van de buis op.

Gatenpatroon:
Het gatenpatroon heeft te maken met de 2 bouten waarmee de koppeling vast zit. Zitten deze verticaal, horizontaal of kruislings gemonteerd? Verticaal komt vaak voor bij ongremde koppelingen, horizontaal vaak bij AL-KO koppelingen en hele zware (3500kg rond 60mm) koppelingen en kruislings ziet u het vaakst bij geremde koppelingen van de andere grote merken (Knott, Winterhoff, ALBE).

Gatmaat / Boutmaat:
Als laatste kijkt u naar de gaten van de koppeling waar de bouten doorheen gaan. Zijn deze geschikt voor M10, M12, M14 of M16 bouten?