U overweegt om een nieuwe aanhangwagen te kopen, maar bent niet zeker welk model u wilt aanschaffen. Waar moet u op letten?

Kort samengevat zijn er een aantal zaken belangrijk voor de aanschaf van een nieuwe aanhangwagen:

- Model aanhangwagen (Bakwagen, plateauwagen,, autotransporter, bagagewagen etc.)
- Afmetingen (Lengte, breedte en eventueel hoogte)
- Laadvermogen (500kg t/m 3500kg)
- Remsysteem (Geremd of ongeremd)
- Kwaliteit
- Opties (Steunpoten, reservewiel, slot etc.)

Het bepalen van je behoeften en het bijpassende model aanhangwagen:

Voordat u een aanhangwagen aanschaft is het belangrijk om te bepalen waar u hem voor gaat gebruiken. Zijn het persoonlijke of zakelijke doeleinden? Zijn het zware goederen of is het vooral grote volumes? Wellicht wilt u een voertuig vervoeren of wilt u uw kampeerspullen droog meenemen op vakantie. De inzetbaarheid van een aanhangwagen kan uw leven en/of onderneming een stuk gemakkelijker, aangenamer, sneller en winstgevender maken, mits een geschikt model is gekozen. 

Bij Masta Aanhangwagens vindt u de volgende modellen aanhangwagens: Bakwagen, Plateauwagen, Kippers, Tiny-House Chassis, Autotransporter, Machinetransporter, Boottrailer, Bagagewagen, Gesloten bakwagen, Schaftwagen, Verkoopwagen, Paardentrailer.

 

Afmetingen:

De afmeting van uw nieuwe aanhangwagen is één van de belangrijkste keuze die u moet maken. Aanhangwagens zijn er namelijk in allerlei lengtes en breedtes. Zo zijn er bakwagentjes van 1 meter lang, maar ook plateauwagens van 7 meter lang! Zorg ervoor dat de afmetingen van de aanhangwagen altijd voldoende zijn om uw lading eenvoudig mee te kunnen nemen. Opties zijn altijd nog aan te passen bij een aanhangwagen, maar de afmetingen naderhand niet meer.

 

Laadvermogen:

Een andere zeer belangrijke keuze die u moet maken is het laadvermogen. Hoe zwaar is de lading die u gaat vervoeren? Zorg ervoor dat uw aanhangwagen ruim voldoende laadvermogen heeft voor uw lading. Houdt hierbij rekening met het bruto laadvermogen, eigen gewicht en netto laadvermogen (daadwerkelijke gewicht wat u op de aanhangwagens mag laden).

 

Remsysteem, ongremd of geremd:

Dit heeft ook met het laadvermogen van de aanhangwagen te maken, maar ook met uw rijbewijs en uw auto. Een geremde aanhangwagen remt mee met de auto, dit is vooral fijn in de bergen en heuvelachtig gebied. De aanhangwagen zal niet tegen de auto drukken op de weg naar beneden. Een ongeremde aanhangwagen is daarentegen vaak goedkoper en heeft minder onderhoud nodig. Heeft u een BE rijbewijs en mag uw auto geremd meer trekken dan ongeremd? Dan is het wellicht slim om voor een geremd model te gaan. Heeft u alleen een B rijbewijs? Dan kunt u wellicht het beste naar een ongeremd model van 750kg kijken, deze mag u namelijk altijd trekken met een B rijbewijs. 

 

Kwaliteit en duurzaamheid:

Let op de kwaliteit, duurzaamheid en afwerking van uw nieuwe aanhangwagen. Zorg ervoor dat uw nieuwe aanhangwagen bestand is tegen de belasting die u ervan verwacht. Een betrouwbare aanhangagen van hoge kwaliteit gaat langer mee en zal u op de lange termijn kosten besparen. Bij Masta Aanhangwagens bieden we alleen aanhangwagens aan van uitstekende kwaliteit van verschillende A-merken.

 

Opties:

Er zijn talloze opties beschikbaar voor aanhangwagens. Denk goed na over uw wensen en over hoe u uw nieuwe aanhangwagen gaat gebruiken. Wilt u bijvoorbeeld spanbanden meenemen in een disselbak, een motor oprijden via een oprijplaat of wilt u graag de aanhangwagen extra ondersteunen met steunpoten? Denk bij beschikbare opties aan een reservewiel, aanhangernet, schokbrekers, steunpoten, disselslot, oprijplaten, beschermroosters of een disselbak. Masta Aanhangwagens kan u verder helpen met elk denkbare optie en eventueel gewenst maatwerk. 


Advies:

Door bovenstaande punten in overweging te nemen kunt u al vrij snel een geschikte keuze maken tussen het grote aanbod van aanhangwagens. We snappen het als u toch niet helemaal zeker bent van uw zaak en u graag professioneel advies ontvangt. Neem hiervoor contact op met de klantenservice van Masta Aanhangwagens. We helpen u graag verder met uw vragen en helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

 

Bestellen of offerte aanvragen:

Bent u helemaal 100% zeker van uw keuze, dan kunt u de aanhangwagen eenvoudig bestellen via onze website of contact opnemen met onze klantenservice. Zijn er specifieke wensen of wilt u graag een offerte ontvangen? Ook dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van Masta Aanhangwagens. We proberen uw aanvraag zo snel mogelijk te beantwoorden met een gepaste oplossen en eventueel een scherpe offerte.