Wat een gekte in aanhangwagenland! Onze webshop blijft hard groeien, maar ook de verkoop van aanhangwagens trekt enorm aan. Afgelopen jaar heeft de markt weer een mooie groei doorgemaakt, maar één merk valt direct op bij het bekijken van de groei per merk. Hulco heeft namelijk dit jaar al een serieuze groei gemaakt ten opzichte van 2017. Waarbij de laatste, altijd drukke maand nog moet komen!

Hulco Plateauwagen

Hulco als koploper. Interessant om daar eens even goed naar te gaan kijken, want waar komt deze groei vandaan? Hulco ontstaan in 2003, onder de vleugels van Anssems , maar inmiddels als merk zeker zijn status verdiend in de aanhangwagenbranche. Bekend om de innovaties op bestaande modellen en regelmatig nieuwe modellen die aansluiten bij alle nieuwe ontwikkelingen. Duidelijk een doordacht merk wat mee gaat in de huidige economie en zich waagt aan innovatieve ideeën en deze ook nog eens sterk weet toe te passen. Een merk wat zich met recht de nummer 1 op het gebied van plateauwagens en machinetransporters mag noemen.

Al sinds 2012 zien we dan ook dat Hulco een gestage groei doormaakt, maar 2018 is wel echt hét jaar van Hulco. De nieuwste modellen en innovaties bij de bestaande modellen heeft een boost gegeven aan de gestage groei, waardoor ze nu echt vooruit vliegen! Om een beeld te geven; gekeken naar de groei tot vandaag, 13 november, is er al een groei van 20% ten opzicht van héél 2017! Als we kijken naar de gehele branch, die natuurlijk ook groeit door het betere economische klimaat, zien we dat de verkoopcijfers daar maar 7% gestegen zijn. Onderstaand nog eens weergegeven in een grafiek, hierdoor zie je de uitzonderlijke groei van dit jaar nog beter in beeld.

Grafiek van de aanhangwagen verkoop

In bovenstaande grafiek zie je duidelijk dat Hulco al gestaag groeit sinds de economische crisis. Een mooi beeld op zich, maar laten we nu de grafiek van de gehele markt er eens bij pakken.

Verkoop aanhangwagens tot 13 november.

Bovenstaand maakt inzichtelijk waar de complete markt uit bestaat. Zoals je kunt zien beslaat Hulco een groot deel van de totale markt, zeker gezien er duizenden aanhangwagenmerken actief zijn op de markt. Natuurlijk zijn er ook vele aanhangwagenmerken die uitsluitend lokaal leveren en geen serieus marktaandeel hebben, sluiten we deze uit, heeft Hulco toch nog zo’n 15 serieuze concurrenten. Als we dan ook nog eens naar de groei kijken van de totale markt tot vandaag, dan is de markt zo’n 7% gegroeid ten opzichte van heel 2017. Een mooie groei voor de gehele aanhangwagenbranche, maar Hulco is daarbij uitzondelijk hard gegroeid afgelopen jaar namelijk al 20% groei tot vandaag, 13 november, ten opzichte van geheel 2017. Waarbij we weten dat de laatste maand voor iedereen nog een maand is waarbij de verkoopcijfers nog een extra groei doormaken ten opzichte van voorgaande maanden.

Als deze groei zich doorzet, wat wel te verwachten is gezien de proactieve houding van Hulco op het gebied van nieuwe ontwikkelingen, zal Hulco binnen enkele jaren dé leverancier zijn in de aanhangwagenbranche op het gebied van plateauwagens en machinetransporters. Een prachtig vooruitzicht, waar ook wij, als Masta, erg blij mee zijn! Wij zijn trotse dealer van dit topmerk.

Zonder twijfel zal de groei doorzetten, de laatste maand is altijd druk wat betreft bestellingen dus hier kan het zelfs nog harder gaan met de groei. Door deze explosieve groei zien we dat de levertijden op diverse modellen iets langer zijn dan wij van Hulco gewend zijn. Wilt u een Hulco zorg dan dat u deze ruim op tijd besteld!

Bron: opendata.rdw.nl