Benlock

Benlock

Benlock is ontstaan uit de vraag naar een disselslot welke gebruiksvriendelijk is, voorzien van een SCM goedkeuring en geschikt is voor de AL-KO AK161 en AK270 koppelingen. Vanwege het gebrek aan een goed slot voor deze koppelingen hebben wij deze zelf een ontwikkeld en laten beproeven voor het SCM MP03 certificaat.

De voorloper van het huidige Benlock A10 (en A50) slot, gebruiken we reeds circa twintig jaar. Deze voorloper werd op een meer traditionele wijze geproduceerd en was niet voorzien van de SCM goedkeuring. In deze twintig jaar hebben we ruime ervaring opgebouwd met de gevoelige punten van het slot, de slijtage waar aan het slot onderhevig is en de gebruiksvriendelijkheid. Deze ervaring met het originele slot hebben we gebruikt om het nieuwe slot naar onze mening perfect te maken.

Door de schuivende werking van het slot is het een compact geheel, zonder uitstekende delen. Met het gebruik van een Abus 20/80 discusslot zijn we verzekerd van een langdurige correcte werking van het slot en het eenvoudig bijbestellen van sleutels. Het slot heeft een nauwkeurige passing op de koppeling, voor een optimale veiligheid. We leveren standaard een Safetyball mee, zodat als de aanhangwagen niet is aangekoppeld er ook geen kleinere pin in de koppeling geplaatst kan worden.

De ongekeurde variant is uitgevoerd met een universeel rond 70mm discusslot. Door deze te vervangen door een gelijksluitend discusslot, is het mogelijk meerdere aanhangwagens te beveiligen met slechts 1 sleutel.

sort-descending
Benlock A50 gesloten
€ 114,95 € 95,00

1 product

loader
Bezig met laden...