Blog

  1. Wielbouten van een aanhangwagen monteren

    Hoe zet je de wielbouten van je aanhangwagen goed vast?

    Bij het kopen van een nieuwe aanhangwagen is veiligheid prioriteit nummer één. Eén van de belangrijkste checks is het natrekken van de wielbouten. Al onze aanhangwagens krijgen vóór de aflevering een laatste controle, waarbij ook de wielbouten worden vastgezet. Echter, na de eerste 100 tot 150 kilometer raden we aan om ze nogmaals na te trekken om zeker te zijn dat alles stevig vastzit.

    Stappen om wielbouten op de juiste manier vast te zetten

    De wielbouten van een aanhangwagen worden bevestigd op de naaf of trommels en dienen altijd kruislings en met de juiste kracht vastgedraaid te worden. Het overslaan van deze techniek kan ertoe leiden dat de velg scheef vast komt te zitten, wat trillingen veroorzaakt tijdens het rijden.

    Wat betekent kruislings vastzetten?
    Kruislings vastzetten houdt in dat je de bouten vastdraait in de

    Read more »
  2. Vlemmix Machine Transporter met hoogteverstelbaar DIN-oog

    Vlemmix Machinetransporter met hoogte verstelbaar DIN oog

    Geleverd: Vlemmix Machinetransporter met zwanenhalsdissel!

    Vandaag mochten we aan onze vrienden van Van Eck Bedrijfshygiëne een Vlemmix machinetransporter leveren. Deze nette en robuuste transporter is uitgerust met een in hoogte verstelbaar DIN-oog, wat hem uitermate geschikt maakt voor flexibel en veelzijdig gebruik. Hierdoor kan de transporter probleemloos gekoppeld worden aan verschillende vrachtwagens binnen het wagenpark van Van Eck Bedrijfshygiëne.

    Dankzij deze oplossing kunnen zij bijvoorbeeld met de haakarm vrachtwagen een container vervoeren, terwijl de aanhanger perfect geschikt is voor het meenemen van een compressor. Dit biedt aanzienlijke voordelen op het gebied van efficiëntie en logistiek: er is geen extra voertuig nodig en het aantal transportbewegingen wordt direct verminderd. Zo besparen ze niet alleen tijd, maar dragen ze ook bij aan een duurzamer transportproces.

    Vlemmix is een van de weinige fabrikanten

    Read more »
  3. Geleverd: Hulco Terrax-2 3500kg 469x195cm met lange klep

    Hulco Terrax-2 voor een gemeente in Brabant

    Voor een gemeente in Noord-Brabant hebben we een keurige Hulco Terrax klaar mogen maken. Deze als tandemasser uitgevoerde machinetransporter zal bij deze gemeente ingezet worden voor het vervoer van diverse machine's.

    Uitgevoerd met de klep van 150cm, voor het extra gemakelijk laden van allerlei soorten machines. Hier door kunnen ook bijvoorbeeld machines met een lage bodemvrijheid, zoals grasmaaiers eenvoudig geladen worden. Daarnaast hebben ze er voor gekozen om de klep uit te voeren met de extra gasveer, voor het makkelijker sluiten van de klep.

    Verder is deze Hulco Transporter eigenlijk standaard al compleet en geschikt voor inzet voor het vervoer van allerlei machines!

    Read more »
  4. Geleverd: Anssems GT 500 151x101cm met loofrekken!

    Anssems GT 500 151x101 met loofrekken

    Deze bijzondere uitvoering van de Anssems GT 500 151x101cm hebben we klaar mogen maken voor een klant uit Nuenen.

    Deze aanhanger valt direct op door zijn bescheiden afmetingen gecombineerd met de loofrekken optie. Hier door is deze optimaal voor bijvoorbeeld gebruik achter een kleine auto, quad, mini tractor of ATV. Door de loofrekken kan hij ondanks zijn bescheiden afmetingen toch een behoorlijk volume laden, mar maar liefst 1525 liter!

    Kortom, deze aanhangwagen is ideaal voor allerlei toepassingen, of het nu gaat om particulier gebruik of bijvoorbeeld op een recreatiepark of camping

    Read more »
  5. Hulco Benax Kipper geïntroduceerd!

    Hulco Benax Kipper geïntroduceerd!

    Op de Partnerdag 2024 heeft Hulco de nieuwste telg van de Hulco-familie geïntroduceerd, en dat is er niet zomaar een!

    Samen met alle Nederlandse dealers hebben we vol bewondering gekeken naar de nieuwe Hulco Benax! Deze zeer robuuste kipper gaat ongetwijfeld de Nederlandse professionele markt veroveren. De kipper is overduidelijk een echte Hulco, met het bekende vakwerk-kokerchassis. Deze robuuste constructie kennen we natuurlijk al jaren van de Hulco Medax, maar is nu zeer doeltreffend toegepast op de eerste kipper uit deze stal!

    Naast het robuuste chassis is deze kipper ook uitgerust met een bijzonder uitgebreide standaarduitrusting. Zo is er bijvoorbeeld standaard een accu-indicator aanwezig, waardoor direct af te lezen is of de accu moet worden opgeladen. Daarnaast is een extra zwaar AL-KO neuswiel met een 230x80 wiel standaard. Ook bevat de standaardlevering een acculader (van het Nederlandse topmerk Xenteq) en een afstandsbediening met kabel. Rijplaathouders

    Read more »
  6. Gesloten Henra Xpert editie naar Belgie

    Gesloten Henra Xpert editie naar Belgie

    Recent is bij ons deze wel zeer complete Henra gesloten bakwagen opgehaald! Voor een gewaardeerde klant uit het Belgische Boechout hebben we deze Henra Xpert mogen samenstellen met onder andere een Deur-/klepcombinatie, zijdeur, bindrails op de zij- en voorwand en een reservewiel onder de laadvloer.

    Vooral de zeer functionele deurklep combinatie maakt deze gesloten wagen wel heel breed inzetbaar! Hier door is het mogelijk om de aanhanger zowel met bijvoorbeeld een heftruck te beladen maar is het ook mogelijk om bijvoorbeeld flightcases er in te rollen. 

    De Henra gesloten bakwagen is natuurlijk altijd al zeer goed te bestickeren, maar in de Xpert uitvoering met de zwarte hoekprofielen is hij helemaal te bestickeren tot een zeer charmante verschijning!

    Read more »
  7. Craft naar Siegerswoude

    Craft naar Siegerswoude

    Deze week hebben we een hele mooi Henra Craft plateauwagen afgeleverd in het Friese Siegerswoude.

    Deze Craft plateauwagen is een zeer betaalbare maar solide aanhanger, geschikt voor zowel particulier als klein zakelijk gebruik.

    Standaard voorzien van de bij Henra bekende borden met grip profiel voor makkelijkere handeling van de borden. Daarnaast natuurlijk van de fijne sluitingen gemonteerd in het bord profiel.

    Deze is in verschillende as configuraties leverbaar, maar in dit geval afgeleverd als ongeremde 750kg variant. Hier door mag iedereen, ook bestuurders zonder BE rijbewijs, met deze aanhangwagen rijden!

    Read more »
  8. IP-Codering

    IP-Codering

    De IP-classificatie (International Protection Rating, ook soms Ingress Protection) is een methode waarmee de beschermingsgraad van behuizingen en of andere objecten wordt aangegeven. De IP-waarde geeft aan hoe goed het materiaal bestand is tegen binnendringen van water, voorwerpen, stof en hoe deze mechanisch bestendig is.

    De IP-classificatie wordt aangegeven door twee cijfers en een eventuele aanvulling van een letter. Cijfer 1 staat voor de bescherming tegen het binnendringen van voorwerpen

    Read more »
  9. Tips voor het achteruit rijden met een aanhanger

    Achteruit rijden met een aanhanger kan een uitdagende taak zijn, vooral als je er niet veel ervaring mee hebt. Hier zijn enkele handige tips en technieken om je op weg te helpen.

    Voorbereiding is alles

    Voordat je begint met achteruit rijden, is het belangrijk om een goede voorbereiding te treffen. Zorg ervoor dat je een duidelijk beeld hebt van de omgeving en voldoende ruimte hebt om te manoeuvreren. Controleer ook of de aanhanger correct is aangekoppeld en dat de verlichting goed werkt.

    Basisprincipes van achteruit rijden

      1. Gebruik van de Spiegels: Bij het achteruit rijden moet je vertrouwen op je spiegels. Stel ze zo in dat je de zijkanten van de aanhanger goed kunt zien. Dit helpt je om beter te beoordelen hoe de aanhanger beweegt.

      2. Langzaam en Gelijkmatig: Het is cruciaal om langzaam en gelijkmatig te rijden. Dit geeft je meer

    Read more »
  10. Welk rijbewijs heb je nodig om met welke aanhanger te rijden?

    Wanneer heb je genoeg aan een B-rijbewijs en wanneer is een E achter B-rijbewijs nodig? Welk rijbewijs heb je nodig voor welke aanhanger?

    Om met een aanhanger op de openbare weg te rijden, heb je een rijbewijs B, BE of B+ (ook wel code 96 genoemd) nodig. Het specifieke rijbewijs dat vereist is, hangt af van de combinatie van het trekkend voertuig en de aanhanger.

    Met welke aanhanger mag je rijden met een B-rijbewijs?

    Als je alleen een B-rijbewijs hebt, mag je:

     - Een aanhanger trekken met een maximaal toegestaan gewicht van 750 kg (leeg gewicht van de aanhanger + laadvermogen).

     - Een aanhanger trekken die meer weegt dan 750 kg, op voorwaarde dat het totale gewicht van de auto en de aanhanger samen niet boven de 3500 kg komt. Hierbij wordt gekeken naar het leeg gewicht + het bruto laadvermogen. Het gaat dus om het toegestane maximum laadvermogen, ongeacht of je daadwerkelijk minder lading vervoert en daardoor onder de 3500 kg blijft.

    Read more »
loader
Loading...