13 Polige stekker Hella

Hella stekker 13 polig Jaeger
Artikelnummer
702098
€ 11,19 € 9,25
Huidige voorraad: 8

13 polige stekker
Merk: Hella

Steeds meer auto's en aanhangwagen maken gebruik van 13 polige stekkers en stekkerdozen. Deze Hella stekker is een van de meest gebruikte, vanwege zijn eenvoudige montage en de mogelijkheid om de stekker op een later moment weer uit elkaar te halen. Deze stekker is voorzien van schroefverbindingen en is daardoor eenvoudig te monteren.

Een van de voordelen van een 13 polige stekker ten opzichte van een 7 polige stekker is dat deze een stuk steviger in het stekkerdoos zit. Doordat de 13 polige stekker met een draaibeweging vast in de stekkerdoos wordt gedraaid, kan deze in principe nooit tijdens het rijden los trillen. Hier door is de kans op storingen onderweg aanzienlijk kleiner.

Daarnaast bied het gebruik van een 13 polige stekker de mogelijkheid om gebruik te maken van een achteruitrijlicht, naast de voordelen voor u zelf tijdens het achteruitrijden zorgt dit er ook voor dat eventuele personen achter de aanhangwagen snel kunnen zien dat u achteruit gaat rijden. Dit verkleint natuurlijk de kans op aanrijdingen.

Naast het achteruitrijlicht zorgt het gebruik van een 13 polige stekker er op een caravan er ook voor dat u naast de mistlamp ook continustroom kunt gebruiken. Hier door kan de caravan tijdens het rijden voorzien worden van stroom van de auto.

Vrijwel alle nieuw geleverde aanhangwagens worden standaard voorzien van een 13 polige stekker, daarnaast worden ook vrijwel alle nieuwe auto's standaard uitgerust met een 13 polige stekkerdoos.

Bij twijfel adviseren wij altijd te kiezen voor een 13 polig systeem. Dit omdat het zorgt voor een betere veiligheid en minder storingen. Ook omdat dit de nieuwe standaard is, u zult 7 polig steeds minder tegenkomen.

Mocht u vragen hebben over deze stekker dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen, of langs komen in onze winkel in Sint-Oedenrode

 

Schema 13-polige stekker

Polen van een 13 polige aanhanger stekker

1GeelRichting links
2BlauwMistlamp
3WitMassa (polen 1 t/m 8)
4GroenRichting rechts
5BruinLicht rechts
6RoodRemlicht
7ZwartLicht links
8RozeAchteruitrijlicht
9OranjeContinu stroom
10GrijsContact stroom
11Wit/zwartMassa (voor pool 10)
12 Aanhangwagen herkenning*
13Wit/RoodMassa (voor pool 9)

Meer informatie
Fabrikant SKU 8JA 005 951-001
Fabrikant Hella
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:13 Polige stekker Hella
Uw waardering
Customer Questions
Is dit product origineel van Hella?

Ja, alle producten op onze site waar Hella bij staat, zijn origineel van Hella. U kunt bij deze producten dus vertrouwen op de bekende kwaliteit van Hella.

Did you find what you were looking for?
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!