Banden

 
Best Verkocht

Het model en de staat van de banden zijn voor zowel voertuigen als aanhangers van essentieel belang voor het rijcomfort en de veiligheid. Omdat de banden direct in contact staan met de weg, zijn het de onderdelen van je aanhanger die het meest onderhevig zijn aan slijtage. Omdat aanhangers per definitie gemaakt zijn om een zware lading te vervoeren, dienen de banden over de juiste eigenschappen te beschikken om de lading veilig te vervoeren. Niet op de laatste plaats zorgt een geschikte kwaliteitsband met de juiste bandenspanning ook nog eens voor minder brandstofverbruik. Masta heeft een uitgebreid assortiment aan aanhangwagen banden en wielen, quad banden en grasmaaier banden.

Nieuwe banden voor aanhangwagens

Omdat aanhangwagens enorm van elkaar kunnen verschillen wat betreft grootte en laadvermogen, heeft Masta een uitgebreid assortiment aan nieuwe banden van A-merken. Zo vind je zonder twijfel de juiste binnen- of buitenband voor jouw aanhangwagen. Bij het uitzoeken van nieuwe banden voor je aanhanger is het belangrijk om te letten op de specificaties van de banden die passen bij jouw aanhangwagen. Over het algemeen wordt het type buitenband in een aantal nummers en letters weergegeven waarbij bijvoorbeeld het eerste nummer staat voor de bandbreedte in mm, het tweede nummer voor de verhouding van hoogte over breedte in procenten en het derde nummer voor de velgdoorsnede. Daarnaast wordt er in de code van de band ook aangegeven of het een radiaalband is en of er wel of geen binnenband inzit.

Nieuwe velgen voor comfort en veiligheid

Net zoals bij auto's geven nieuwe velgen een aanhangwagen een beter uiterlijk. Dat is echter niet de voornaamste reden om ze in goede conditie te houden of te vervangen. Beschadigde velgen kunnen de wegligging namelijk verslechteren en in het ernstigste geval de banden beschadigen. De meest voorkomende oorzaak van beschadigde velgen is het raken van een stoeprand. Mocht het niet meer mogelijk zijn om een velg te repareren, dan kun je bij Masta terecht voor een nieuwe velg van een gerenommeerd A-merk.

Grote beurt met nieuwe complete wielen

Als de aanhangwagen buitenbanden ouder dan 6 jaar zijn, wordt het sterk aangeraden om ze te vervangen. Je kunt er dan voor kiezen om complete wielen aan te schaffen. Met complete wielen beschik je in één keer over nieuwe buitenbanden, binnenbanden en velgen. Ten slotte is het doorgaans voordeliger om complete wielen aan te schaffen dan losse buitenbanden en velgen.

Wielen, banden en velgen bij Masta

Masta heeft een zeer compleet assortiment aan wielen, banden en velgen voor aanhangwagens, quads en grasmaaiers. Ons deskundige team van monteurs kan je feilloos adviseren op het gebied van banden voor je aanhangwagen. Daarnaast kun je bij Masta rekenen op een goede prijs-kwaliteitverhouding zodat je tegen een goede prijs weer veilig en comfortabel de op weg kunt met je aanhangwagen.

 

Onze Merken

Abus
Acebikes
AJBA
ALBE
ALKO
Anssems
Aspock
Atec
BKT
BPW
Bridgestone
Carlisle
Deestone
DeHaan
DoubleLock
Duro
Fristom
Geprobox
GT
Hahn
Hapert
Hella
Henschel
Humbaur
ImbemaRhiwa
Jokon
Kenda
KingsTire
Kinnegrip
Knott
Masta
Mastervolt
Maxilift
Maxxis
Menbers
Nieper
Novio
OMFB
Radex
Rebel
Saris
Schlegl
Simol
Starco
Superking
Superwinch
Veloce
Vlemmix
WAP
Warn
Westfalia
Winterhoff
XxTrail