Gasveren

Gasveren

- Bouwserie (Ø mm): Diameter van de zuigerstang/cilinder in millimeters (8/18, 10/22, 14/28)
- Draadmaat: Schroefdraad M8 of M10 aan de uiteinden van de gasveer (M8 of M10)
- Lengte / Slag (mm): Hier selecteert u de lengte van de gasveren zonder de draadeinden in millimeters.
- Kracht (N): De kracht die de gasveer moet zijn in Newton.


Gasveren

Als aanhangwagenspecialist beschikken wij eveneens over een breed assortiment aan gasveren. Gasveren zorgen voor het drukken, zakken en heffen van scharnierende delen, zonder dat daarbij gebruikt gemaakt wordt van een externe energiebron. Ze worden veel gebruikt voor achterkleppen, zijkleppen en andere uitklappende delen van trailers en marktwagens. Daarnaast worden gasveren nog voor talloze andere doeleinden gebruikt.

Maatvoering Gasveer

De gasveren in onze webshop zijn op maat gesorteerd. Ten eerste dient u een keuze te maken in het type bouwserie van de gasveer. Deze geeft simpelweg de dikte van de gasveer aan (zuiger/cilinder). Ook de draadmaat van de uitgaande schroefdraad kan direct worden gekozen. Vervolgens kunt u bij de juiste bouwserie uw gewenste lengte (zonder schroefdraad), kracht en bevestigingsstukken kiezen. Aan de hand van bovenstaande afbeelding zijn de onderdelen te meten.

  • Bouwserie (Ø mm): Diameter van de zuigerstang/cilinder in millimeters (8/18, 10/22, 14/28)
  • Draadmaat: Schroefdraad M8 of M10 aan de uiteinden van de gasveer (M8 of M10)
  • Lengte / Slag (mm): Hier selecteert u de lengte van de gasveren zonder de draadeinden in millimeters.
  • Kracht (N): De kracht die de gasveer moet zijn in Newton.

* Mocht de juiste lengte er niet tussen staan, kunnen andere bevestigingsstukken ervoor zorgen dat de juiste hart op hart maat gecreëerd wordt. Deze zijn namelijk in verschillende lengtes te krijgen, zoals te zien is bij de opties van een product. Mocht u er niet uitkomen, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Bevestigingspunten

De gasveer is aan beide uiteinden voorzien van een schroefdraad (M8 of M10). Hiervoor zijn verschillende bevestigingen in verschillende maten mogelijk, namelijk:

M8 M10
 Oog L=16mm Ø=8,1mm       Oog L=27mm Ø=8,1mm
 Oog L=19mm Ø=8,1mm    Oog L=27mm Ø=10,1mm 
 Oog L=20mm Ø=8,1mm    Kogelgewricht L=35mm
 Oog L=25mm Ø=8,1mm    Gaffel L=40mm Ø=10mm
 Oog L=30mm Ø=8,1mm    Gaffel L=60mm Ø=10mm
 Kogelgewricht L=19mm  
 Kogelgewricht L=22mm  
 Kogelgewricht L=25 mm  
 Kogelgewricht L=30mm  
 Gaffel L=32mm Ø=8mm  
 Gaffel L=48mm Ø=8mm  

 

Voorraad en levertijd

Alle bestelde gasveren worden speciaal voor u gemaakt. Een aantal doorgaande maten hebben we voorradig hangen, en deze worden de volgende dag geleverd, maar de meeste gasveren worden speciaal voor u geproduceerd. Dit wil zeggen dat u daarom rekening moet houden met een levertijd van ongeveer 2 à 3 werkdagen.

Klantenservice

Mocht het onverhoopt zo zijn dat de gewenste gasveer er niet tussen staat, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij kunnen alle mogelijke maten en krachten leveren en helpen u graag bij het vinden van de juiste aanhanger gasveer.

13 artikel(en)

per pagina

13 artikel(en)

per pagina